Connect with us

Societat

Martí March demana “rebaixar l’alarma social” davant la tornada a les aules

Martí March demana als docents i representants polítics "rebaixar l'alarma social" davant la tornada a les aules

El conseller d’Educació ha defensat aquest dimarts al Parlament el model de la presencialitat, ja que “suposa una necessitat social, familiar i emocional”

El conseller d’Educació, Martí March, ha assegurat que la ràtio d’alumnes en les etapes d’Infantil i Primària no arribarà als 20 estudiants per aula i, en el cas de Secundària, Batxiller i FP, rondarà els 15 al tractar-se d’ensenyament semipresencial en dies alterns. A més, ha demanat a la comunitat educativa i als grups polítics col·laboració i responsabilitat per “reduir temors i rebaixar l’alarma social” davant el retorn a les aules des de la posició i les idees de cadascú.

En la seva compareixença extraordinària aquest dimarts davant del ple de Parlament per explicar el nou curs marcat per la pandèmia, March ha defensat la presencialitat en l’educació, ja que “l’arribada a les aules és una necessitat social, familiar i emocional”, i ha assegurat que el curs 2020/21 comptarà amb “la màxima seguretat i qualitat”.

El conseller ha afirmat que en el curs que començarà el 10 de setembre les classes d’Infantil i Primària podran tenir unes ràtios “de menys de 20 alumnes per aula”.

“Les ràtios baixaran de manera important”, ha declarat March sobre aquestes etapes en què l’ensenyament (fins a segon d’ESO) serà totalment presencial, encara que amb distàncies de seguretat, mascaretes obligatòries i grups estables d’alumnes.

A partir de segon de Secundària les classes seran semipresencials i els alumnes aniran als centres en dies alterns, de manera que, segons el conseller, les ràtios han de ser de 15 alumnes per aula.

El conseller ha indicat que les despeses extres a l’hora d’aplicar les mesures de seguretat sanitàries exigides en els centres educatius rondaran els 50 milions d’euros a Balears.

Són tendència