Connect with us

Oci i Cultura

Ajornada la presentació del llibre ‘El motí de les dones. La revolta femenina de 1920 a Manacor’

Ajornada la presentació del llibre 'El motí de les dones. La revolta femenina de 1920 a Manacor'

L’obra escrita per Antoni Sureda Vicens, obtingué el XIX Premi Alexandre Ballester convocat per l’Ajuntament de Sa Pobla

L’acte de presentació del llibre ‘El motí de les dones. La revolta femenina de 1920 a Manacor’, ha hagut de ser novament ajornat, a conseqüència de l’actual crisi sanitària. L’obra en qüestió, escrita per l’escriptor manacorí Antoni Sureda Vicens, obtingué el XIX Premi Alexandre Ballester d’assaig convocat per l’Ajuntament de Sa Pobla i que estava previst presentar-lo a Manacor a finals d’aquest mes de setembre. Però, les actuals circumstàncies han obligat a haver d’ajornar novament la seva presentació.

El fet que la presentació de l’obra no s’hagi pogut dur a terme, no ha evitat la seva comercialització a partir de la setmana que ve en totes les llibreries i punts habituals, segons ha comunicat el mateix autor.

No es descarta la possibilitat que més endavant es pugui celebrar un col·loqui públic analitzant la situació que es vivia a Mallorca i evidentment arreu d’Espanya fa cent anys, segons el text del llibre.

L’obra relata uns successos reals que tingueren lloc a Mallorca i especialment a Manacor el 20 de maig de 1920. Una revolta on hi varen participar especialment les dones que protestaven contra la situació social, política i econòmica per la manca de les matèries bàsiques existents per poder subsistir.

Els amotinats romperen aparadors de roba per poder apoderar-se del material de primera necessitat. Seixanta i cinc persones foren detingudes per la Guàrdia Civil. Un fet que marcaren un punt d’inflació en aquells moments.

L’obra relata uns successos reals que tingueren lloc a Mallorca i especialment a Manacor el 20 de maig de 1920. Una revolta on hi varen participar especialment les dones que protestaven contra la situació social, política i econòmica

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com