Connect with us

Comunitat

Els batles de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa volen la declaració de ‘zona catastròfica’ pel temporal

Els batles de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa volen la declaració de 'zona catastròfica' pel temporal

Una primera estimació indica que la zona més afectada abraçaria unes 580 hectàrees

Els consellers de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; i d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, han visitat, aquest dilluns, les zones més afectades pel temporal de dissabte passat, al nord-oest de Mallorca. En la visita, el Servei de Gestió Forestal ha informat que una primera estimació indica que la zona més afectada abraçaria unes 580 hectàrees. Amb tot, es preveu que una segona estimació per via aèria oferirà un càlcul més precís.

Mir i Castro han fet la visita acompanyats del batles dels tres municipis on es troba l’àrea més afectada (Banyalbufar, Esporles i Valldemossa) i ja els han avançat que demanaran en el proper Consell de Govern, dilluns vinent, que la Comunitat autònoma insti a l’Estat que declari l’àrea Zona greument afectada per fenòmens meteorològics adversos.

Mir ha destacat la gran tasca de l’operatiu d’emergència i ha volgut posar en valor, especialment, la rapidesa amb la qual s’han retirat els arbres caiguts sobre les carreteres. Aquest dilluns, un cap de capatassos i sis brigadistes de l’Institut Balear de Natura (IBANAT) segueixen fent feina a la zona. Al llarg del cap de setmana, hi han fet feina una trentena d’efectius incloent brigadistes, Agents de Medi Ambient, tècnics i conductors.

Són tendència