Connect with us

Actualitat

Primera pedra de les obres d’electrificació del tren fins a Manacor

Les obres tindran un termini d’execució de 12 mesos, i s’han adjudicat per 25,3 milions d’euros a l’UTE Siemens-Man-Sampol

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i els batles d’Inca, Virgilio Moreno; Sineu, Miquel Gelabert; Petra, Martí Sansaloni, i Manacor, Pedro Rosselló, ha posat avui la primera pedra simbòlica de les obres d’electrificació del tren des de l’estació d’Enllaç fins a Manacor.
Les obres tindran un termini d’execució de 12 mesos, s’han adjudicat per 25,3 milions d’euros (sense iva) i les dur a terme l’UTE Siemens-Man-Sampol. Per a la seva execució s’ha previst la contractació de 40 persones qualificades.
Els conseller Marc Pons ha destacat que l’electrificació del tren fins a Manacor suposarà una millora molt important respecte del servei actual i més comoditat per als usuaris, que no hauran de canviar de tren a mitjan camí.

Una vegada que tot el tram Enllaç-Manacor estigui electrificat, el trajecte Palma-Manacor serà entre 8 i 10 minuts més curt que ara, en què dura  una hora, aproximadament (amb l’aturada a l’estació d’Enllaç).
Les freqüències, que ara són cada 60 minut, podran passar a ser cada 40 minuts i, a més a més, el viatge serà més confortable, ja que els trens elèctrics fan menys renou i vibren menys.
L’electrificació de tota la xarxa es completarà amb l’inici de les obres del tram Enllaç-Sa Pobla el proper mes de juliol. Les obres ja estan ajudicades per un import de 9,9 milions d’euros.
L’electrificació de tota la xarxa de tren suposa millores de servei i també econòmiques i mediambientals.
Estalvi econòmic: Amb el dièsel es gasten 660.000 euros anuals en combustib. En canvi, amb la xarxa elèctrica el cost energètic serà de 600.000 euros. L’estalvi anual serà de 60.000 euros.
Millores mediambientals: es reduiran les emissions de CO2 en un 60 % (632,7 tones anuals menys). També es redueixen les emissions acústiques i s’utilitzen menys lubricants contaminants.

Són tendència