Connect with us

Actualitat

Els casos de contagi entre el personal sanitari provoca dèficit d’infermeres a l’Hospital de Manacor

Els casos de contagi entre el personal sanitari provoca falta d'infermeres a l'Hospital de Manacor

“Fa 15 dies teníem 39 professionals aïllats, avui en són 25″, ha reconegut la directora del centre sanitari, Catalina Vadell, en declaracions a IB3

El sindicat Satse ha denunciat aquest dijous la sobrecàrrega de treball que pateixen les infermeres als hospitals en aquesta segona onada del coronavirus. Segons aquest sindicat sanitari, “les dades d’ara són alarmants i la situació està provocant que els equips de treball estiguin esgotats física i mentalment”. Diuen que en Atenció Primària la situació també és caòtica. Les infermeres no poden amb tot el treball que se’ls acumula: detecció de positius, proves PCR, seguiment telefònic, atenció domiciliària, entre moltes altres tasques.

Segons les dades aportades per Satse, a Son Espases una sola infermera ha tingut al seu càrrec a nou pacients positius de la Covid-19, mentre que a Son Llàtzer la ràtio és d’una per cada set. Cal recordar que en els pitjors moments de la pandèmia, al març i abril, la ràtio a Son Espases i Son LLàtzer va ser d’una infermera per cada sis pacients positius.

Pel que fa a l’hospital de Manacor, Satse no aporta dades sobre l’acumulació de treball entre el personal sanitari, però la directora del centre sanitari, Catalina Vadell, en declaracions a IB3, aquest dijous reconeixia manca d’infermeres perquè també hi ha casos positius i aïllaments per contactes estrets entre el personal sanitari. “Fa 15 dies teníem 39 professionals aïllats, avui en són 25. Com que no hi ha infermeres per contractar, no en podem cobrir”, assegura Vadell.

Precisament, l’Hospital de Manacor suspèn a partir d’avui dijous les operacions per habilitar sales quirúrgiques a UCIs per a pacients Covid. Només es prioritzaran les operacions oncològiques i les de caràcter d’urgència.

L’Hospital de Manacor suspèn a partir d’avui les operacions per habilitar sales quirúrgiques a UCIs per a pacients Covid

Són tendència