Connect with us

Vist a les xarxes

Salut manté el ‘fals missatge’ de què la Covid-19 només produeix símptomes lleus respiratoris

Salut manté en la seva web el 'fals missatge' de què la Covid-19 només produeix símptomes lleus respiratoris

Informació actualitzada en tots els aspectes també hauria de formar part del paquet de mesures del Govern

L’actualització de les dades pel que respecta a la incidència del coronavirus en Balears és un dels obstacles que la majoria dels mitjans de comunicació hem de sortejar a l’hora de poder consultar alguna dada o estadística respecte a l’evolució de la pandèmia en el nostre territori.

Serveixi com a exemple que en la web habilitada a aquest efecte per la Conselleria de Salut, i després dels molts casos de contagi detectats en les últimes hores en diferents punts de l’arxipèlag, avui dia només s’ofereixin les estadístiques corresponents al passat dia 25 d’agost. Xifres i estadístiques absolutament desfasades respecte a l’evolució de la pandèmia.

La falta d’actualitzacions també queda demostrada a l’hora de consultar alguns aspectes relacionats amb els inicis de la crisi sanitària. A hores d’ara de la pel·lícula, amb milers de morts en el conjunt de l’estat i en el cas concret de Balears amb 237 víctimes confirmades fins avui, aquesta web continua oferint als usuaris els ‘fals missatge’ de què la Covid-19 només produeix símptomes lleus respiratoris.

Informació actualitzada en tots els aspectes també hauria de formar part del paquet de mesures del Govern. Prohibir i restringir tal vegada és el més fàcil, però no necessàriament tampoc el més efectiu. La informació actualitzada, a més de ser un dret, pot prevenir mals majors.

Són tendència