Connect with us

Comunitat

Aquestes són les 6 principals mesures obligatòries per al retorn a les aules

mesures obligatòries

El nou curs escolar serà presencial a tots els nivells, prioritzant fins a 2n d’ESO

El govern espanyol i les comunitats autònomes ja han acordat les mesures obligatòries per al retorn a les aules. Ho han fet aquest dijous en el transcurs d’una reunió telemàtica amb els responsables educatius de tots els territoris de l’Estat. A la trobada, també hi han assistit representants del Ministeri de Sanitat.

Segons el que han acordat, l’ús de la mascareta serà obligatori a partir dels sis anys, encara que hi hagi distància de seguretat. I el nou curs escolar serà presencial a tots els nivells, prioritzant fins a 2n d’ESO.

En total s’han pactat 29 mesures que seran d’obligat compliment a tots els centres educatius de l’estat i cinc recomanacions. Les escoles estaran obertes tot el curs i s’asseguraran els serveis de menjador i suport lectiu, sempre que la situació de la pandèmia ho permeti.

Les principals mesures per la tornada a les aules

– Els alumnes de més de sis anys hauran de dur mascareta.

– Els alumnes s’hauran de rentar les mans un mínim de cinc vegades al dia.

– Les aules s’hauran de ventilar de manera freqüent.

– A primària els grups de convivència hauran de ser estables.

– Tots els centres educatius hauran de designar una persona que serà la responsable de tots els aspectes relacionats amb el coronavirus i, per tant, haurà d’estar familiaritzada amb totes les mesures.

– Es mantindrà una distància interpersonal d’un metre i mig.

Les aportacions de Balears a l’Acord

A proposta de Balears s’han adoptat alguns matisos al document d’Acord original com el fet que els centres puguin optar per la presencialitat fins a 2n d’ESO i no de 4rt, com plantejava el document del Ministeri, també la possibilitat de prendre la temperatura a l’alumnat per part dels pares abans d’anar a escola, així com les visites aleatòries de Salut als centres educatius per prendre la temperatura d’alumnat i docents. Així com la creació d’uns permisos COVID-19 pels pares.

Són tendència