Connect with us

Opinió

El retorn a l’escola

El retorn a l'escola

Per molts de “plans de contingència” que s’elaborin, no deixa de ser un “salvi’s qui pugui”

Vet aquí un dels grans problemes que preocupen avui a la societat, ja força afectada per una crisi sanitària, econòmica i social sense precedents a la història: l’imminent inici del curs escolar. El que està clar que davant un problema de tal magnitud, i sense cap referència anterior, no hi ha solucions miraculoses. El que s’està proposant ara mateix: un retorn a les classes presencials que per molts de «plans de contingència» que s’elaborin, no deixa de ser un «salvi’s qui pugui», perquè el vaixell que s’està ensorrant no és només el sistema educatiu, és tota la societat tal com l’hem coneguda.

Ara s’obriran les escoles, sabem que seran un focus permanent de contagis, les mestres i els mestres estaran exposats com els soldats a les trinxeres, i cauran com a mosques. Llavors, quan ja no hi hagui personal per mantenir els centres oberts, hauran de tancar les escoles o… enviar l’exèrcit a tenir cura de les criatures. Em sap greu haver de dibuixar un panorama tan dramàtic, però així és com el veig. 

…fins i tot un “il·luminat” de la banda de Llevant proposava per les xarxes que els infants anassin a escola a la Rafa Nadal Academy

És clar que no manquen els betzols de tota la vida convençuts que les coses s’arreglen cercant culpables en comptes de trobar solucions i han arribat a dir que el cos de docents són una colla de penjats que no volen fer feina, han proposat obrir els hotels com a aules (així els hotelers faran negoci), sense dir d’on sortiria el personal docent per fer les classes, tal volta aniria bé reconvertir els bàrmans i els DJ’s en mestres, això no ho diuen, però aviat hi haurà algú que ho proposi. Fins i tot un «il·luminat» de la banda de Llevant proposava per les xarxes que els infants anassin a escola a la Rafa Nadal Academy, la qual cosa no crec que suposàs cap solució, però aportaria un bon cabal d’euros a les fornides arques del totpoderós empresari. 

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència