Connect with us

Actualitat

L’1 de setembre gairebé el 100% de la planta hotelera de Cala Millor haurà tancat

“No podem donar per acabada la temporada, perquè tampoc l’hem començat”, segons el gerent de l’Associació Hotelera de la zona, Marcial Rodríguez

Al voltant de 36% dels hotels que havien obert a Mallorca aquest inusual estiu han decidit tancar les seves portes aquest mes d’agost a conseqüència del descens en el nombre de turistes i les cancel·lacions de reserves que s’han anat produint en aquestes últimes setmanes després de les mesures adoptades pel Regne Unit i Alemanya.

Segons han informat aquest dimecres els presidents de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i l’Agrupació de Cadenes Hoteleres de Balears (ACH), María Frontera i Gabriel Llobera, 144 establiments hotelers de l’illa han tancat fins avui i els que romanen oberts, al voltant de 250, prendran decisions en els pròxims dies.

Aquest és el cas de la zona de Cala Millor, on la previsió és que el pròxim dia 1 de setembre gairebé el 100% de la planta hotelera de la zona romandrà tancada. A penes 1 o 2 hotels de la zona podrien decidir prolongar la trista temporada uns dies més. Així ho ha reconegut el gerent de l’Associació Hotelera, Marcial Rodríguez, qui declara que “no podem donar per acabada la temporada, perquè tampoc l’hem començada”. Durant aquest mes d’agost han mantingut l’activitat de negoci en Cala Millor un nombre d’hotels molt per sota de la meitat de tota la planta hotelera, amb uns percentatges d’ocupació que en molt pocs casos arribaven al 50%. Idèntica situació també es donarà en bona part dels nuclis turístics del Llevant i el Migjorn.

Marcial Rodríguez, gerent de l’Associació Hotelera de Cala Millor.

El fet que Alemanya recomanés no viatjar a les Illes, va propiciar una caiguda del turisme que ha propiciat el tancament anticipat dels pocs hotels que romanien oberts en la zona. Marcial també lamenta que Balears, i Mallorca en particular, no s’hagi pogut comercialitzar com una destinació turística segura per als visitants. “Aquest fet crec que ha estat determinant en el pobre desenvolupament de la temporada, que arran dels resultats de la prova del corredor segur ens va permetre conjuminar unes certes esperances que a final no s’han confirmat”.

El gerent de l’Associació Hotelera de Cala Millor posa l’accent en el fet que les conseqüències de la crisi sanitària d’enguany, suposa la segona garrotada consecutiva que sofreix el sector turístic de la zona després de la fallida en 2019 del touroperador Thomas Cook.

Marcial lamenta que Balears, i Mallorca en particular, no s’hagi pogut comercialitzar com una destinació turística segura per als visitants

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència