Connect with us

Actualitat

Les cases de Son Talent de Manacor han allotjat una seixantena de migrants arribats en pastera

Les cases de Son Talent de Manacor

Les darreres persones que continuaven en situació d’aïllament han estat traslladades aquest dimarts a la península

La Policia Nacional ha traslladat aquest dimarts totes les persones que durant les darreres setmanes s’havien allotjat a les cases de Son Talent, propietat de l’Ajuntament de Manacor, després d’haver arribat a Mallorca amb diferents pasteres.

Davant la manca d’espai de les dependències policials, a principis de juliol el cos de policia va sol·licitar la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor per acollir les persones arribades en pastera des d’Algèria i poder complir, d’aquesta manera, amb les mesures especials de seguretat que requereix la Covid-19.

L’Ajuntament de Manacor va habilitar les cases de Son Talent amb 50 llits per poder garantir l’atenció digna d’aquestes persones, a l’espera que se’ls poguessin realitzar totes les proves sanitàries pertinents que requereix la situació actual, abans de ser enviades a la Península per a què se les inclogui al pla d’acollida humanitària del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

En total, han passat per la instal·lació municipal prop d’una seixantena de persones, arribades en tres embarcacions diferents. Totes les persones que s’han allotjat a les cases de Son Talent han donat negatiu en les proves PCR de detecció de la Covid-19 realitzades per les autoritats sanitàries.

L’Ajuntament de Manacor, mitjançant un comunicat, ha agraït la col·laboració que ha prestat la Creu Roja.

Són tendència