Connect with us

Actualitat

Manacor mobilitza a la Policia Local per a intentar combatre l’abandó de trastos vells a la via pública

Manacor mobilitza a la Policia Local per a intentar combatre l'abandó de trastos vells a la via pública

L’últim episodi va tenir lloc al carrer La Niña de Porto Cristo, que probablement acabarà sent sancionat per la seva reincidència

Abandonar un matalàs, una cadira o fins i tot una rentadora al carrer és per desgràcia una practica gairebé habitual en molts punts del municipi de Manacor. Per a evitar aquest tipus d’actuacions, que per desgràcia es repeteixen amb més assiduïtat de l’esperada, el departament de Medi Ambient sembla disposat a continuar prenent mesures per a intentar combatre aquest tipus de comportaments incivics. Per aquest motiu, s’ha decidit implicar els efectius de la Policia Local en aquesta lluita.

L’últim episodi es va viure fa uns dies, novament, a Porto Cristo. Més concretament al carrer La Niña, on uns veïns de la zona en qüestió van decidir abandonar al costat d’uns contenidors pràcticament tot el mobiliari sencer d’un dormitori. Aquest fet, va permetre la mobilització de dos agents de la Policia Local UTC, que gràcies a la col·laboració ciutadana, van permetre identificar als autors, que van ser obligats a retirar la totalitat de matalassos i mobles que unes hores abans havien decidit abandonar en el carrer.

El més curiós del cas és que minuts després que els agents abandonessin el lloc, els mateixos autors del fets esmentats van decidir novament treure tots els estris de l’interior de l’inmoble i abandonar-los novament, aquesta vegada, a la terrassa del mateix habitatge. Aquesta acció, que un primer moment no va ser sancionada, acabarà sent-ho per la seva reincidència, segons han informat fonts municipals.

Manacor mobilitza a la Policia Local per a intentar combatre l'abandó de trastos vells a la via pública

L’ordenança municipal de neteja recull que l’abandó de mobles en la via pública comporta una sanció greu, que en alguns casos pot arribar a ser de fins a 1.500 o 3.000 euros, segons la gravetat dels fets denunciats.

Cal recordar que l’ordenança municipal de neteja recull que l’abandó de mobles en la via pública comporta una sanció greu, que en alguns casos pot arribar a ser de fins a 1.500 o 3.000 euros, segons la gravetat dels fets denunciats.

El municipi compta amb un servei municipal gratuït per a la recollida de mobles i electrodomèstics usats, però, segons destaquen des de Medi Ambient, “la gent no està conscienciada”. Des de l’àrea responsable de gestionar aquest tipus de situacions, es mostren partidaris de seguir vetllant “d’una manera didàctica” perquè es compleixin les normes de convivència, que si no donen resultat hauran d’acabar sent “sancionades”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com