Connect with us

Actualitat

Agricultura estableix un protocol per a evitar la comercialització de la garrova que ha estat robada

Agricultura estableix un protocol per a evitar la comercialització de la garrova que ha estat robada

Qualsevol venda a una cooperativa, emmagatzemador o a qualsevol altre operador haurà d’anar acompanyada d’una fitxa firmada pel titular de la finca autoritzant l’operació

Els robatoris de la garrova enguany estan a l’ordre del dia. El fet de que aquest fruit hagi passat a ser un producte molt cotitzat en el mercat agrícola degut a la pujada de preu, principalment del garroví, que s’utilitza en l’elaboració de molts productes. La preocupació de les cooperatives per l’augment dels robatoris va ser traslladada a la conselleria d’Agricultura, que es va posar en contacte des del primer moment amb la delegació del govern espanyol i la FELIB per articular un procediment que permeti frenar l’escalada de robatoris que en aquest sentit vénen produint-se a molts indrets de Mallorca.

Fa només uns dies, els informàvem de la detenció d’un home en el Llevant després del robatori de més d’una tona i mitja en diferents finques agrícoles dels municipis de Sant Llorenç i Son Servera.

Davant aquesta situació, la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la delegació del govern espanyol i la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) s’han coordinat per el·laborar un procediment que reculli tota la informació sobre l’origen de la garrova que es comercialitza i impedir-ne així la venda d’aquella robada.

Segons aquest procediment, qualsevol venda de garrova a una cooperativa, emmagatzemador o a qualsevol altre operador econòmic haurà d’estar acompanyada d’una fitxa firmada pel titular de la finca autoritzant l’operació i per qui realitzi la venda. La fitxa haurà d’emplenar-se amb informació sobre la finca d’origen i la seva titularitat entre d’altres dades, que seran obligatòries perquè el producte es pugui comercialitzar. A més, totes les parts implicades en les operacions de venda disposaran de còpies d’aquesta fitxa i l’hauran de demanar en tots els casos.

D’altra banda, l’equip ROCA (Robatoris en el Camp) de la Guàrdia Civil podrà inspeccionar els magatzems i locals de cooperatives i demanar els comprovants de les compres, i davant qualsevol amenaça o sospita de robatori, els agents podran sol·licitar aquests documents. A més, la Guàrdia Civil incrementarà el nombre les inspeccions que ja realitzava al camp.

La Guàrdia Civil incrementarà el nombre d’inspeccions en magatzems i cooperatives, a més de les finques agrícoles

Són tendència