Connect with us

Societat

Aprovarà Balears l’ús obligatori de mascareta en classe a partir dels 6 anys ?

Aprovarà Balears l'ús obligatori de mascaretes en classe a partir dels 6 anys ?

Alguns territoris de l’Estat, com és el cas de Galícia, Catalunya o Aragó, han anunciat l’aplicació d’aquesta mesura preventiva davant l’imminent inici del curs escolar

L’imminent inici del nou curs escolar presenta avui dia molts interrogants davant la situació de rebrots gairebé generalitzats que es vénen produint des de fa dies, i en el cas de Balears no som una excepció. La Conselleria d’Educació va deixar entreveure aquest dimecres que la situació sanitària de la pandèmia a les Illes fa previsible un inici del curs escolar mitjançant la modalitat de semipresencial. Això vol dir,  prioritzar l’assistència a classe dels alumnes de menys edat (Infantil, Primària i Educació Especial) i que els estudiants de cursos superiors (Secundària, Batxillerat, FP, Escoles d’Adults i Ensenyaments de Règim Especial) facin ensenyament telemàtic o una fórmula mixta de presencialitat i ensenyament a distància. Aquesta possibilitat ha provocat ja les primeres reaccions en contra per part d’alguns sindicats de l’ensenyament.

El sindicat de docents ANPE ha exigit aquest dijous la convocatòria d’una Taula Sectorial d’Educació per a negociar si l’inici del nou curs escolar  s’ha de realitzar en un escenari de semipresencialitat per als alumnes majors de 14 anys, tal com s’ha recollit en els plans de contingència elaborats pels centres.

L’organització sindical sosté que és “imprescindible” que es negociï amb els centres el lloguer d’aules modulars de manera “immediata” i que els professors puguin afrontar així la nova ràtio de cara a un nou curs marcat pel virus. ANPE proposa que s’ampliïn els espais físics, es baixin les ràtios a les aules i que s’incrementi el nombre de professors per a garantir que es compleixen els criteris sanitaris i educatius marcats per l’administració, tal com s’erigeix en aquest escenari B.

A més de proposar la creació de la figura de l’infermer escolar, també advoca per negociar les noves condicions sociolaborals que afectarien els centres i als docents: proposen la reassignació horària, l’obertura dels centres a matí i capvespre, la plataforma digital que s’utilitzarà per a crear les aules virtuals i les cotutories establertes.

La disparitat de criteris sobre les condicions en què els escolars han de reprendre l’activitat educativa és motiu de debat en molts territoris. En el cas de Madrid, alguns sindicats fins i tot han arribat a anunciar una vaga del professorat davant la falta de mesures de seguretat sanitària. Els governs de Galícia, Catalunya o Aragó han estat els primers a anunciar l’ús obligatori de mascaretes en els col·legis a partir dels 6 anys. Ara fa falta saber si el Govern decideix fer extensiva aquesta mesura també en el cas concret de Balears.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com