Connect with us

Societat

Aquesta és la situació en els centres de salut de Mallorca, segons Satse: Personal sanitari saturat i línies telefòniques col·lapsades

Aquesta és la situació en els centres de salut de Mallorca, segons Satse: Personal sanitari saturat i línies telefòniques col·lapsades

Segons el sindicat d’infermeria, “la situació als hospitals de Mallorca és molt diferent”

Els infermers dels centres de salut de Mallorca segueixen saturats i amb més treball del que poden atendre, segons denúncia el sindicat d’infermeria Satse. També denuncien que les línies telefòniques d’aquestes unitats sanitàries continuen col·lapsades davant l’augment de pacients.

Segons aquest sindicat sanitari, la situació als hospitals de Mallorca és molt diferent. De moment no es pot parlar de situacions de col·lapse ni tampoc hi ha massa ingressos ni a les habitacions ni en les UCI.

El problema, segons Satse, segueix centrat en els centres de salut, encarregats de rastrejar i de fer les proves PCR, tant als pacients que presenten símptomes com a les persones amb els qui conviuen o han passat temps junts durant els últims dies.

Gràcies a aquesta labor, assegura, s’estan detectant cada vegada més positius, la majoria asimptomàtics o amb símptomes lleus, però al mateix temps provoca que el personal d’infermeria dels centres de salut continuï “sobresaturat” i “amb moltíssim més treball del que poden tirar afrontar”.

Aquest col·lapse genera que els ciutadans percebin que no se’ls atén, es queixin “i fins i tot en alguna ocasió no es comportin degudament amb qui els informa”, segons ha explicat Paulino Vico, que és el delegat del sindicat Satse en l’atenció primària de Mallorca.

Vico destaca que el Servei de Salut s’ha compromès a adquirir més línies telefòniques, però és un procés que dur temps i que de moment s’ha dotat a cada centre d’un telèfon mòbil per a, almenys, poder comunicar-se sense problemes amb el 061 en cas d’emergència.

Satse fa temps que ve reclamant que es contractin infermers o fisioterapeutes davant aquesta situació de saturació, que s’ha vist agreujada per les vacances del personal sanitari. També alerten sobre el fet de que els uniformes nets comencen a escassejar en alguns centres de salut.

Són tendència