Connect with us

Oci i Cultura

Dotze espais es podran visitar en la quinzena edició de la ‘Nitx de l’art 2020’ de Felanitx

Dotze espais es podran visitar en la quinzena edició de la 'Nitx de l'art 2020' de Felanitx

Les exposicions estaran obertes a partir d’aquest divendres 21 i fins al 27 d’agost entre les 19 i les 22 hores

I és que les actuals circumstàncies del moment així ho requereixen: la ‘Nitx de l’art’ de Felanitx torna als seus orígens amb un petit format. Dels 50 espais concentrats al municipi en l’edició de l’any passat, amb 150 participants, es passen a 12 espais on exposaran les seves creacions una quarantena d’artistes.

El regidor de Cultura, Xisco Duarte ha manifestat «enguany tenim manco espais, el que teníem clar era que els espais expositius, galeries d’art i tallers artístics de Felanitx sí que havien de poder mostrar els seus treballs i amb ells hem fet feina perquè la resta d’artistes poguessin exposar»

La Nitx de l’Art de Felanitx és una de les cites més esperades dins el panorama cultural de l’estiu a Mallorca. Aquesta edició no hi haurà fulletons físics. Tota la informació al detall de cada espai es podrà obtenir a través d’un codi QR per descarregar al mòbil.

Xisco Duarte, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Felanitx.

Xisco Duarte, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Felanitx.

El Consistori recorda que no es farà responsable de qualsevol espai expositiu fóra del programa oficial. Anys anteriors hi havia persones que cedien la seva casa per fer exposicions, enguany aquesta pràctica no es pot dur a terme per motius de seguretat sanitària.

S’ha de tenir en compte també l’aforament als distints espais. Al centre cultural, és del 50 per cent, es podran concentrar fins a 50 persones, mentre a la resta de tallers i espais creatius es podran visitar les exposicions en grups de 10 persones, això sí duent la mascareta i mantenint la distància entre persones. 

L’aforament de públic als distints espais participants serà limitat

A la Casa de cultura es pot visitar l’exposició de les obres seleccionades al VI Certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx on els deu participants mostraran els seus treballs. El mateix divendres 21 d’agost es donarà a conèixer el guanyador del certamen. El concurs està dotat amb dos guardons, un primer premi patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx de 4.500 euros i una exposició individual a la Casa de Cultura. El segon premi està patrocinat pel Setmanari de Felanitx amb una quantia de 2.000 euros.

A la Sala Miquel Barceló hi haurà l’exposició de l’artista Ricard Chiang titulada “CHIANG 00’S” una exposició comissariada per Biel Perelló de la Galeria Marimon.

En el següent enllaç podeu consultar el programa de les exposicions previstes.

 

Són tendència