Connect with us

Comunitat

Quatre persones detingudes a Mallorca per la seva integració en l’organització terrorista DAESH

Dues a Inca, una a Ariany i una a Binissalem

Les quatre persones que han estat detingudes a Mallorca per la seva integració en l’organització terrorista DAESH, estaven dues d’elles a Inca, una a Ariany i una altra a Binissalem. A més, aquest grup havia anat multiplicant el seu nombre d’adeptes i tenia un “total compromís i adhesió amb les directrius de DAESH”.

Segons ha informat la Policia Nacional, a més d’aquests quatre detinguts, hi ha dos detinguts més al Regne Unit i  Alemanya. La cèl·lula, amb ramificacions internacionals, elaborava i difonia material audiovisual molt radical i realitzava reunions clandestines setmanals per determinar la voluntat de joves afins al seu ideari i aconseguir que viatgessin a zones de conflicte.

La recerca es va iniciar l’any 2015 quan van ser detectats en una pàgina web una sèrie de vídeos que mostraven el procés d’adoctrinament, captació i viatge a Síria d’un jove musulmà resident a Espanya. Després de gestions realitzades, es va identificar al promotor de la filmació -un imant salafista-, detingut ara en el Regne Unit i investigat per diversos països europeus. Aquesta persona havia viatjat en aquestes dates a Mallorca i començava a dinamitzar a un grup, els ara arrestats, per exercir funcions de captació, adoctrinament i radicalització en favor de DAESH, convertint-se a partir d’aquest moment en el seu líder espiritual.

El predicador salafista el discurs públic del qual era molt conegut pels serveis policials i d’intel·ligència europeus es dedicava, en el seu vessant més privat, a la captació de combatents i recaptació de fons per a Síria, si bé les mesures de seguretat que adoptava i els seus canvis constants de residència dificultaven la seva detenció.

El grup radicat a Mallorca havia anat multiplicant progressivament el nombre d’adeptes, no només mitjançant la seva activitat a les xarxes socials, sinó també mitjançant reunions setmanals clandestines, escenificades amb un clar repartiment de tasques, dirigint el contingut cada vegada més extremista, un observador de nous adeptes, i un captador qui realitzava el contacte directe amb el futur membre.

Són tendència