Connect with us

Comunitat

Balears demanarà una quarantena voluntària als viatgers procedents de països amb molts de contagis

La mesura no pot ser d’obligat compliment ja que la decisió només pot adoptar-la el govern de l’estat

El Govern balear demanarà als viatgers que arribin a les illes en vols directes o amb escala procedents dels 25 països amb més incidència de la covid-19 que realitzin una quarantena, encara que no podrà obligar-los perquè és competència estatal.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat aquest dilluns que l’executiu espanyol informarà al Govern dels viatgers que hagin arribat a Espanya procedents d’aquests països perquè a la seva arribada a Balears se’ls demani que voluntàriament es recloguin dues setmanes i se’ls ofereixi una prova diagnòstica.

Segons Gómez, des que divendres passat es rep el llistat de viatgers en aquestes circumstàncies s’ha constatat que entre 20 i 50 persones procedents dels països amb més casos per habitant al dia arriben a l’arxipèlag.

Entre 20 i 50 persones al dia, procedents dels països amb més casos per habitant, arriben a l’arxipèlag

En l’últim informe del Ministeri de Sanitat alguns dels països amb major incidència eren el Brasil, l’Argentina, els EUA, el Perú, Colòmbia, Xile, Sud-àfrica, Romania, Bèlgica, Mèxic i Rússia, entre altres.

D’altra banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, que  juntament amb la consellera de Salut, ha comparegut per a informar de les noves mesures contra la progressió de la pandèmia, ha apuntat que el Govern no es planteja reduir la mobilitat interna malgrat que la incidència a Mallorca multiplica per quatre la d’Eivissa i gairebé per nou la de Menorca i Formentera.

La incidència a Mallorca multiplica per quatre la d’Eivissa i gairebé per nou la de Menorca i Formentera

Són tendència