Connect with us

Societat

Allau de cridades telefòniques a persones majors de Manacor per a vendre’ls falsos remeis contra la Covid-19

Allau de cridades telefòniques a persones majors de Manacor per a vendre'ls falsos remeis contra la Covid-19

Una suposada empresa sanitària intenta concertar reunions comercials per a oferir els seus ‘productes miracle’ per a prevenir i curar la malaltia

L’alarmant negoci dels remeis i medicaments falsos ha crescut de manera alarmant arran de la pandèmia provocada per la Covid-19. L’actual situació de rebrots en molts territoris, entre ells Balears, està sent utilitzada per algunes suposades empreses sanitàries que es dediquen a oferir productes que prevenen o fins i tot curen la malaltia.

Han estat molts els veïnats, en la seva majoria persones majors, que aquests dies estan rebent cridades telefòniques on se’ls convida a assistir a una reunió comercial per part d’una d’aquestes empreses que es dediquen a vendre ‘productes miracle’. La persona rep una primera comunicació on és interrogada sobre si estaria interessada en assistir a una trobada. En cas que el suposat client es mostri receptiu a la invitació, se li diu que tornaran a contactar amb ell dies després per a concretar dia i hora de la reunió mèdica. Han estat moltes les persones, insistim en la majoria de casos persones d’avançada edat, que estan rebent aquests dies aquest tipus de comunicacions.

El fet, per part d’alguns veïnats, fins i tot han estat denunciats a la Policia, qui poc o res poden fer sobre aquest tema, si bé es van comprometre a posar el cas en mans de l’Ajuntament perquè tinguin constància d’aquesta mena de situacions que s’estan donant amb certa freqüència des de fa uns dies.

Si aquests dies rep alguna cridada telefònica en aquest sentit, li recomanem que no perdi molt temps amb el comunicant.

Aquest tipus de modalitats comercials, amb pocs escrúpols, han crescut com l’escuma en aquests últims mesos. Persones o empreses que intenten aprofitar-se del temor generalitzat que ha provocat la pandèmia per a fer el seu particular negoci.

Cal recordar, que setmanes enrere algunes policials locals de Mallorca, com és el cas de Santanyí i Sa Pobla, ja es van veure en la necessitat d’alertar als veïnats davant possibles estafes, faules o robatoris de falsos tècnics o professionals que es personaven en els domicilis a oferir serveis relacionats amb el coronavirus durant l’Estat d’Alarma.

La Policia demana que es desconfiï d’aquelles persones que li ofereixen remeis miraculosos per evitar contagis i recorda que no s’han de proporcionar dades personals ni bancàries a través del telèfon a desconeguts.

Són tendència