Connect with us

Vist a les xarxes

Nou societats científiques alerten de l’alta probabilitat d’un nou col·lapse en la sanitat

Nou societats científiques alerten de l'alta probabilitat d'un nou col·lapse en la sanitat

Asseguren que s’han de prendre més decisions de les que s’han acordat fins ara i que s’ha de millorar la coordinació perquè no es repeteixi la situació del març

Nou societats científiques han alertat aquest dijous de l’alta probabilitat d’un nou col·lapse en el sistema sanitari pel coronavirus si no es prenen més mesures.

Destaquen que hi ha un increment de diagnòstics de nous casos en centres de salut, hospitals, unitats de cures intensives, serveis d’urgències i emergències i pneumologia.

Per això, asseguren que s’han de prendre més decisions de les que s’han acordat fins ara i que se n’ha de millorar la coordinació i rapidesa.

També adverteixen que els professionals sanitàries han de tenir els equipaments adequats de protecció individual, així com per atendre els pacients en les millors garanties. Un conjunt de mesures que reclamen perquè no es repeteixi la situació de fa uns mesos, quan hi va haver el pic de la pandèmia.

Ho expliquen en un comunicat que firmen les societats espanyoles de pneumologia i cirurgia toràcica, medicina interna, malalties infeccioses i microbiologia clínica o urgències i emergències, entre d’altres.

Són tendència