Connect with us

Actualitat

Demanen que Manacor deixi de divulgar el distintiu ‘Platges Covid Free’

Demanen que Manacor deixi de divulgar el distintiu 'Platges Covid Free'

“El risc zero no existeix i el missatge és enganyós”, segons AIPC

El departament de Turisme de l’Ajuntament de Manacor divulga mitjançant les seves xarxes socials el distintiu ‘Platges Covid Free que segons el parer d’AIPC/SyS “és una clara invitació al fet que els usuaris relaxin les mesures de seguretat i de prevenció”. Aquesta formació defensa que “el risc zero no existeix, per tant entenem que el missatge és enganyós”, ressalten en la seva denúncia.

“Realment trasbalsa en el temps que estam, que l’Ajuntament de Manacor faci anuncis d’aquest tipus. Aquests dies sentim per tot arreu la necessitat de mantenir les mesures de seguretat per tal de poder fer front a la pandèmia que vivim. Per aquest motiu, consideram que els ajuntaments han de ser els més responsables i els primers a exigir i complir les recomanacions”, defensen.

“Plenament conscients que la nostra economia es mou, en gran part, pel turisme el que no pot fer un ajuntament és enganar a la ciutadania dient que té unes platges Covid Free. Això, ningú ho pot certificar i és una falsedat. Per aquest motiu, demanam que el Consistori retiri aquest distintiu”, exigeix AIPC/SyS.

“Una altra cosa és que el municipi tengui unes platges segures, cosa que tenim amb les Q de qualitat, en matèria de socorristes, entre altres serveis. Això si és cert, ara bé difondre que a les platges un usuari no pot contagiar-se ens sembla una frivolitat”, mantenen. Aquesta denúncia es fonamenta, segons la formació costanera, prèvia consulta duita a terme amb entitats especialitzades en la qualitat turística.

“Realment trasbalsa en el temps que estam, que l’Ajuntament de Manacor faci anuncis d’aquest tipus”

El fet que totes les platges del municipi de Manacor comptarien amb el distintiu ‘Covid Free‘ va ser anunciat pel mateix batle, Miquel Oliver, en el transcurs d’una reunió que va mantenir el passat mes de juny amb el sector hoteler i turístic que al principi s’havia posicionat en contra d’alguns canvis que l’equip de govern havia decidit implantar durant aquest estiu. El Consistori va assumir la neteja i el manteniment de les platges, a més de prescindir dels serveis d’hamaques i ombrel·les. Aquestes mesures van ser utilitzades per a promocionar les platges del municipi, amb l’afegit del distintiu ‘Covid Free‘ que ara exigeixen sigui retirat.

Són tendència