Connect with us

Actualitat

Milers de ciutadans del Pla de Mallorca acumulen mesos sense assistència mèdica en el poble

Milers de ciutadans del Pla de Mallorca acumulen mesos sense assistència mèdica

Els veïnats de Montuïri, Sant Joan, Petra i Ariany obligats a desplaçar-se a Vilafranca o Porreres davant qualsevol necessitat sanitària

“Estem deixats de la mà Déu”, declara a defrancdigital.com un veïnat de Sant Joan que expressa el seu malestar i protesta davant la situació que ve produint-se des de fa mesos i que s’ha vist agreujada per l’actual crisi sanitària. I és que els residents de Montuïri, Sant Joan, Petra i Ariany d’un temps ençà es veuen obligats a haver de desplaçar-se als Centres de Salut de Vilafranca o Porreres per a poder rebre qualsevol tipus d’assistència mèdica. “El cas es complica quan el pacient es tracta d’una persona major”, recalca el denunciant de la situació.

I és que arran de la crisi sanitària, la Conselleria de Sanitat va decidir reorganitzar l’atenció sanitària que va afectar directament els municipis de la zona centre de l’illa. Les Unitats Bàsiques de Salut d’aquests municipis acumulen mesos tancats i davant qualsevol necessitat sanitària l’usuari es veu obligat a comunicar telefònicament amb el Servei de Salut des d’on se li diu els passos a seguir. Majorment, els veïnats de Sant Joan, Petra i Ariany són desviats al centre de Vilafranca, mentre que els usuaris de Montuïri recorren al centre sanitari de Porreres.

Precisament aquesta situació s’ha vist agreujada en els últims dies, després que es conegués el fet que 4 professionals sanitaris i 2 administratius del Centre de Salut de Vilafranca tinguessin que ser aïllats de les seves funcions com a mesura preventiva davant possibles contagis.

Precisament, el PP de Balears ha denunciat aquest dimecres les retallades i la precarietat assistencial que s’està produint en alguns indrets de Mallorca. La diputada conservadora, Marga Durán, denunciava que “les retallades i l’abandó de l’atenció primària per part del Govern té com a conseqüència també que les urgències hospitalàries se saturin”.

Les Unitats Bàsiques de Salut dels municipis afectats acumulen mesos tancats i davant qualsevol necessitat sanitària l’usuari es veu obligat a comunicar telefònicament amb el Servei de Salut

La falta d’assistència mèdica en les UBS de Montuïri, Sant Joan, Petra i Ariany, també es produeix en el cas de Santa Margalida, on l’espai sanitari també dur mesos tancat.

Més de 8.000 veïnats del centre de Mallorca fa mesos que es troben sense metge, sense servei de pediatria i amb nombroses proves analítiques que han hagut de ser suspeses. Viuen una situació que voreja la subsistència.

Són tendència