Connect with us

Societat

Milers de firmes demanen que el cas de maltractament animal a Manacor no quedi impune

Gairebé 4.000 firmes demanen que el cas de maltractament animal a Manacor no quedi impune i que els autors siguin condemnats pels fets

A través d’una campanya en la plataforma Change.org

La mort violentament d’un moix aquest passat cap de setmana en un cèntrica plaça de la ciutat ha generat molta ràbia i també indignació entre els veïnats. Des que es va conèixer la notícia han estat nombroses les mostres de rebuig i condemna pel cas de maltractament que va acabar amb la vida de l’animal. El cas que va ser denunciat pels propis veïnats de la zona on van tenir lloc els els condemnables fets, va permetre la detenció de dos individus, majors d’edat, que hores després van ser posats en llibertat a l’espera que el cas sigui jutjat.

Aquest mateix, dimecres el PP de Balears ha difós una nota de premsa on anunciava que J.C. i D.D.N., detinguts per aquest lamentable succés, havien estat suspesos cautelarment de militància per aquest succés. Els dos havien format part de les llistes, municipals i al Congrés dels Diputats, que el partit conservador va concórrer en les últimes eleccions de 2019.

Entorn de les mobilitzacions ciutadanes que ha generat aquest succés en les últimes hores, destaca una campanya de recollida de firmes en la plataforma Change.org, que ara mateix acumula recollides gairebé 4.000 firmes de suport a la iniciativa, que manifesta la seva més enèrgica repulsa davant aquests fets, al mateix temps que exigeix que la cruel mort de l’animal no quedi impune. També s’exigeix un canvi en les lleis que en principi ha de protegir als animals davant qualsevol situació de maltractament.

Així mateix, també demanen que els responsables polítics compleixin amb les seves competències, a més de promoure campanyes de conscienciació efectives en aquest sentit i un canvi en les ordenances municipals que tipifiquin aquest tipus de conductes. La mobilització ciutadana en la xarxa vol que als autors se’ls apliqui la pena màxima legal pels fets ocorreguts.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, hores després de conèixer-se la notícia el passat dilluns, va anunciar a través del seu compte particular a Twitter que l’Ajuntament es personarà com a acusació particular en la causa.

Són tendència