Connect with us

Societat

Un nou ciberatac afecta a sistemes informàtics d’arreu del món

L’atac s’ha detectat a empreses ubicades a Ucraïna, com el Banc Nacional, els sistemes informàtics dels seus aeroports i la companyia estatal d’energia

Aquest nou virus de tipus “ransomware” de moment està tenint força èxit i s’està propagant ràpidament dins dels sistemes informàtics de grans empreses. Una de les afectades és la petrolera russa “Rosneft”. Aquesta empresa també ha informat via Twitter de l’afectació, i ha admès que l’atac podria arribar a tenir conseqüències serioses, però que de moment no ha afectat les seves línies de producció.

També està afectada la multinacional farmacèutica i química alemanya Merck. Des de la seva seu a New Jersey, als Estats Units, han informat que els ha afectat aquest nou atac informàtic.

L’atac s’ha detectat en empreses ubicades a Ucraïna, com ara el seu Banc Nacional, els sistemes informàtics dels seus aeroports i la companyia estatal d’energia.

Mondelez, DLA Piper, la multinacional de publicitat britànica WPP, Nivea, la televisió holandesa RTV també han resultat afectades.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència