Connect with us

Actualitat

Nova campanya d’excavacions al jaciment arqueològic de Can Jordi, a Santanyí

Nova campanya d'excavacions al jaciment arqueològic de Can Jordi, a Santanyí

Es tracta d’uns dels poblats talaiòtics més grans de Mallorca; es calcula que podria haver ocupat una superfície de 12.000 metres quadrats

L’Associació Cultural LAUSA lidera una nova campanya d’excavacions al poblat talaiòtic de Can Jordi, situat al terme municipal de Santanyí, a pocs quilòmetres del poble en direcció a Cas Concos. Es calcula que el poblat, en moments de màxima activitat, hauria ocupat uns 12.000 metres quadrats de superfície, cosa que el convertiria en un dels més grossos de Mallorca.

La campanya d’enguany va començar a principi del mes d’agost, i s’allargarà fins al dia 21. Precisament avui ha rebut la visita del consistori santanyiner i del Consell de Mallorca. Així, el Primer Tinent de Batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, han acompanyat a la Consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Col. Allà han pogut parlar amb els arqueòlegs, representants de LAUSA i voluntaris que treballen durant les gairebé tres setmanes de campanya d’excavació 2020. Per aquests dies els arqueòlegs s’havien posat com a objectiu la consolidació de les parts del jaciment ja excavades, però el descobriment de noves restes al perímetre de la murada al sector C, ha canviat lleugerament els plans.

L’Ajuntament de Santanyí ha subvencionat la tasca d’enguany amb 15.000 euros, tot i que la partida que s’hi havia de destinar havia de ser superior, però s’ha reduït amb la reestructuració de la despesa municipal per pal·liar les conseqüències socials de la pandèmia del coronavirus COVID-19. A més, enguay la campanya podrà optar d’altres ajudes que atorga el Consell de Mallorca, encara que l’any passat no les va poder rebre.

L’Ajuntament de Santanyí ha subvencionat la tasca d’enguany amb 15.000 euros.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència