Connect with us

Comunitat

El Govern decideix congelar el sou als 34.000 funcionaris de l’administració de Balears

El Govern decideix congelar el sou als 34.000 funcionaris de l'administració de Balears

Suposarà un estalvi de 39 milions d’euros

El Govern no pujarà enguany el sou un 2% als 34.000 treballadors de l’administració autonòmica, com sí ha fet el govern espanyol amb els seus funcionaris, i congelarà les retribucions per a estalviar 39 milions d’euros, una retallada de la despesa “absolutament necessària per al sosteniment dels comptes públics”.

Encara que ha definit la mesura com no “desitjable”, la consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro, ha subratllat que la crisi econòmica provocada per la Covid-19 fa imprescindible la congelació salarial, que s’executarà mitjançant la retallada en un 2% de diferents complements en els diferents sectors de l’administració regional.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Castro ha posat l’accent en el fet que l’estalvi permetrà incrementar les plantilles de sanitaris, docents i altres treballadors de serveis públics essencials.

El propòsit de l’executiu és aplicar la pujada salarial anul·lada una vegada es recuperi l’economia: “En el moment en què el PIB sigui el de 2019”, ha explicitat la consellera.

Són tendència