Connect with us

Opinió

La falsa destitució de Joan Toni Salom al capdavant del departament d’Urbanisme de Manacor

La falsa destitució de Joan Toni Salom al capdavant del departament d'Urbanisme de Manacor

Breu crònica d’una notícia que hagués pogut ser veritat

Ahir capvespre, defrancdigital.com publicava una notícia-opinió que no va passar desapercebuda entre els nostres lectors. El fet en qüestió feia referència a que l’actual delegada d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa, hauria decidit rellevar al capdavant del departament a Joan Toni Salom. Un fet de fort calat tècnic i polític, si tenim en compte que Salom acumula molts anys i moltes legislatures com a cap d’un dels departaments més rellevants i sensibles del Consistori de la capital del Llevant.

El text en qüestió, que va romandre publicat en la nostra web durant 22 minuts, va poder ser llegit per un total de 256 persones, segons el comptador intern de la pròpia pàgina. Després va ser eliminada. Quin va ser el motiu?. Núria Hinojosa desmentia categòricament que aquesta notícia fos certa.

Cronologia dels fets. La informació en qüestió se’m comunica per un actiu col·laborador de la casa dilluns passat. La persona en qüestió compta amb la meva total i absoluta confiança. Acostuma alimentar-se d’importants fonts d’informació, que en molts casos no estan a l’abast de tots. Coincidim a l’hora de valorar la importància de la notícia, que fins al moment no havia transcendit. Malgrat això, i com fan els bons pastissers, varem decidir deixar “tovar” la notícia uns dies, com si d’una bona ensaïmada es tractés. Al meu comunicant, la notícia l’hi hauria fet arribar una determinada persona, generalment ben informada sobre els assumptes que es manegen en determinades àrees municipals de l’Ajuntament. En molts casos, maneja informació de primera mà. Poques vegades sol equivocar-se. Ens mereix tota la credibilitat.

Aquest passat dijous capvespre vam decidir fer públic el que ens havien avançat. Minuts després, les reaccions no es van fer esperar per part d’alguns responsables polítics. Entre aquestes reaccions, la de la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, que després de 14 mesos de legislatura, contacta telefònicament amb nosaltres per primera vegada, i ho fa per a desmentir, en tots els seus extrems, la notícia que feia només uns minuts acabàvem de publicar: “Això és fals”, va dir.

Un servidor, que va tenir l’oportunitat de respondre la seva comunicació via mòbil, li vaig comentar la manera en què ens havíem assabentat d’aquest canvi en el departament que ella dirigeix, deixant clar per part meva en tot moment que no es pretenia perjudicar a ningú en particular ni tampoc desestabilitzar res, una cosa de la qual ella un moment donat va creure sospitar. El nostre propòsit era, única i exclusivament, informar sobre un fet noticiable que consideram important pel que respecta a l’Ajuntament de Manacor i que fins avui no s’havia fet públic. Va lamentar, i aquí si que té raó, que no contrastéssim amb ella la veracitat dels fets abans de publicar-los. En veritat, aquest pas no es va donar per una sèrie de raons i circumstàncies que ara no vénen al cas. Però, insistesc, cal donar-li la raó en aquesta observació. Ens va demanar que la notícia en qüestió fos eliminada de la pàgina web i vam accedir a fer-ho, tenint en compte el desmentiment dels fets que ella mateixa ens acabava de fer. Record, que jo mateix li vaig exposar que es fes un desmentiment públic per escrit, al que ella es va negar per no considerar-ho necessari i que donava per descomptat que amb la seva cridada telefònica era suficient. Minuts després d’aquesta conversa la notícia va ser eliminada dels nostres servidors i de les diferents xarxes socials on va ser difosa. No podíem donar recorregut a una informació que ens acabaven de desmuntar.

Donades les circumstàncies de tot el succeït i del fet d’haver d’eliminar una informació publicada (un pas que costa molt donar a un mitjà informatiu) entenc que era necessari donar una breu explicació als nostres lectors sobre el fet en qüestió.

Joan Toni Salom, a dia d’avui, segueix al capdavant del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, malgrat que durant l’última campanya electoral la candidata socialista i avui delegada d’Urbanisme de Manacor s’hagués compromès a complir el que aquest dijous nosaltres erròniament hem publicat i i ella s’ha afanyat a desmentir. Que cadascun assumeixi públicament les seves mentides. Jo ja assumeixo les meves.

Salom es va guanyar la confiança d’Hinojosa des del minut 1 d’aquesta legislatura, em compten, fet que jo desconeixia.

Per cert, i acab, l’últim informe presentat pel Defensor del Poble de l’Estat espanyol, corresponent a 2019, fa un esment especial a les queixes dels veïnats de Manacor per les demores en la concessió de les llicències d’obres. Poden consultar la notícia en aquest enllaç. Només aquest detall mereixeria que la nostra falsa notícia hagués estat veritat. Trista realitat.

Pep J. Bauçà

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència