Connect with us

Actualitat

Manacor ha tramitat més d’un centenar d’ajudes al lloguer en només 2 mesos

La delegada d'Urbanisme i Habitatge de Manacor, Núria Hinojosa.

En el marc de la convocatòria anunciada per la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern

L’Ajuntament de Manacor ha tramitat 106 expedients d’ajudes al lloguer, en el marc de la convocatòria d’ajudes publicada al BOIB per part de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern, i que contemplava un termini de dos mesos per presentar les sol·licituds.

Durant els mesos de juny i juliol, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del Consistori de Manacor ha atès més d’un centenar de persones interessades en acollir-se a aquesta convocatòria, que estableix quanties del 40% de l’import del lloguer mensual, i de fins al 50% per joves menors de 35 anys o per persones majors de 65 anys. Aquestes ajudes s’atorgaran amb efectes a partir de l’1 de gener de 2020 i per un termini màxim de 12 mesos.

Aquestes atencions presencials s’han programat mitjançant cita prèvia, ja sigui per telèfon o correu electrònic, que el Consistori va posar a disposició dels ciutadans del municipi. Les persones interessades en conèixer les condicions de la convocatòria han ateses presencialment i han rebut la informació i el suport tècnic per tal d’aportar la documentació necessària per tramitar l’expedient. D’aquesta manera, cada usuari ha estat citat una mitja de dues vegades: la primera, per comprovar el compliment dels requisits i se’ls informava de la documentació a aportar; la segona vegada, es procedia a tramitar la sol·licitud telemàticament a través de la seu electrònica de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

La delegada d’Urbanisme i Habitatge, Núria Hinojosa, ha defensat la necessitat de continuar reforçant l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, afirmant que «s’ha demostrat que era totalment necessari oferir aquest servei públic, gratuït i des de la proximitat que està practicant l’Ajuntament de Manacor». Ha afegit també que «aquest tipus de polítiques reforcen la col·laboració entre diferents administracions, sempre amb la finalitat d’arribar a tots els racons del nostre municipi i ajudar les persones amb pocs recursos econòmics a que tinguin un habitatge digne».

Són tendència