Connect with us

Comunitat

Bankia i BMN aproven la seva fusió

La societat absorbida, participada per ‘Sa Nostra’, està valorada en 825 milions d’euros

Els consells d’administració de Bankia i BMN han aprovat el seu projecte de fusió, amb la primera entitat com a societat absorbent i la segona com a societat absorbida, valorada en 825 milions d’euros, segons han informat aquest dimarts ambdues parts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, l’operació s’articularà mitjançant el lliurament de 205,6 milions d’accions de nova emissió de Bankia als accionistes de BMN. Això suposa atorgar un valor a BMN de 825 milions d’euros (0,41 vegades el seu valor en llibres).

Els accionistes de BMN passaran a tenir un 6,7% del capital de Bankia una vegada completada l’operació. Posseiran accions líquides, que cotitzen en Borsa i que paguen un dividend que ha estat creixent des que Bankia va abonar el primer al juliol de 2015, amb càrrec al benefici de 2014.

El Fondo de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) s’ha abstingut de prendre part en la votació relativa a l’aprovació del projecte comú de fusió, però ha manifestat la seva valoració positiva sobre l’operació.

Està previst que aquest projecte de fusió sigui sotmès a les respectives juntes generals d’accionistes de BMN i Bankia per a la seva aprovació definitiva.

Són tendència