Connect with us

Actualitat

Els batles de Més per Mallorca incompliran, si és necessari, els límits de despesa del superàvit

Els batles de Més per Mallorca incompliran, si és necessari, els límits de despesa del superàvit que imposa la llei

Els diferents grups municipals de la formació ecosibiranista presentaran mocions per a impulsar la sortida dels ajuntaments de la FEMP

Els batles de Més per Mallorca han anunciat aquest dimarts que incompliran, si és necessari, les restriccions de despesa dels romanents dels consistoris que imposa la llei, i sortiran de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El coordinador del partit, Antoni Noguera, ha informat d’aquesta decisió en roda de premsa acompanyat pels batles de Mancor de la Vall i Llubí, una compareixença en la qual ha rebutjat l’acord subscrit per la FEMP amb el govern espanyol per a l’ús dels superàvit municipals.

Segons un comunicat de Més, Noguera ha assegurat que els diferents grups municipals de la formació presentaran mocions per a impulsar la sortida dels ajuntaments de Mallorca de la FEMP, arran d’un acord que és “una vergonya” i “estafa” als consistoris. Aquesta possibilitat ja va ser avançada aquest dilluns pel batle de Manacor, Miquel Oliver, qui a més de criticar la decisió de la FEMP, va anunciar que el seu grup municipal (Més + Esquerra), apostava pel fet que l’Ajuntament de Manacor deixés de pertànyer a la Federació estatal de municipis.

En el cas dels municipis amb batles de Més la “situació dels quals en els equips de govern i els plens li ho permeti”, com els de Mancor i Llubí, ha indicat que rebutjaran l’acord amb el govern espanyol “i incompliran si és necessari les restriccions a la despesa que imposa la llei Montoro per a destinar a aquesta crisi sanitària i socioeconòmica tots els recursos necessaris”.

Són tendència