Connect with us

Actualitat

Porto Cristo ofereix més d’un mes de festes

El pregó de dia 7, a càrrec de Mateo Duran, donarà inici al cicle festiu, que s’allarga fins l’agost

“Volem mostrar tota la nostra oferta turística, cultural, comercial i de serveis per treure a navegar i donar a conèixer a tothom les tradicions més arrelades, l’esport, la cultura, la música o l’oferta gastronòmica de Porto Cristo”, explicà la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. Des de la Delegació de Porto Cristo, a més, han volgut agrair “l’esforç de totes les entitats que s’han implicat en les festes i la immensa feina del personal municipal que ha coordinat tot el programa d’actes i farà feina perquè les festes surtin rodones”, manifestà Joan Gomila.

“La imatge de les festes d’enguany posa l’èmfasi en tot el potencial nàutic que s’identifica amb Porto Cristo: el port, la mar i la nostra tradició”, explicà la dissenyadora, Àngela Amer. Les festes començaran oficialment divendres dia 7 de juliol, a les vuit del vespre amb el pregó, el qual anirà a càrrec del veí de Porto Cristo i guia de les emblemàtiques coves de la localitat, Mateo Duran. Un dels plats forts de les festes del Carme arribarà divendres dia 14 de juliol, amb la XVII Fira Nocturna de productes artesanals i autòctons de les Illes Balears que a partir de les 20.30 h es podrà visitar al passeig de la Sirena i a la plaça de l’Aljub. I tot seguit, a partir de les 22 h, començarà la revetla nocturna a la platja.

La festa més gastronòmica arribarà dilluns dia 17 de juliol amb la XVII Mostra de Cuina Marinera, la qual a partir de les 20 h de l’horabaixa omplirà el passeig de la Sirena

La vessant més tradicional de les festes arribarà diumenge dia 16 de juliol amb l’ofrena floral i la processó marítima del Carme. Una processó que forma una de les estampes festives més tradicionals, amb l’estol de barques que acompanyen la figura de la marededeu en el recorregut que fan a la badia del port. La festa més gastronòmica arribarà l’endemà, dilluns dia 17 de juliol amb la XVII Mostra de Cuina Marinera, la qual a partir de les 20 h de l’horabaixa omplirà el passeig de la Sirena de bon menjar. I per acabar amb els actes més tradicionals no podia faltar el correfoc i el castell de focs artificials que diumenge dia 23 de juliol a partir de les 20.30 h ompliran la platja i la badia de llum, foc i color.

La cursa nocturna que tendrà lloc dijous dia 20, la part més solidària de les festes, tendrà com a lema “Suar és sa” i recaptarà fons per a les associacions Aprop i Impuls ara!.

Són tendència