Connect with us

Actualitat

Més + Esquerra proposarà que l’Ajuntament de Manacor abandoni la FEMP

Més + Esquerra proposarà que l'Ajuntament de Manacor abandoni la FEMP

El batle, Miquel Oliver, manifesta la seva disconformitat per l’acord adoptat aquest dilluns “perquè no satisfà a ningú

L’acord adoptat aquest dilluns per la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) sobre la cessió al Ministeri d’Hisenda del superàvit municipal que els ajuntaments han anat acumulant en aquests últims anys i que s’ha resolt amb el vot de qualitat del president de l’entitat i batle de Vigo, el socialista Abel Caballero, ha provocat un veritable terratrèmol polític en molts territoris de l’estat.

Balears és un clar exemple d’això. Les reaccions dels diferents grups polítics i dels batles en particular poc a poc van produint-se. Aquest es el cas de l’Ajuntament de Manacor, on el seu batle, Miquel Oliver, ja s’ha posicionat clarament en contra de la decisió adoptada, per entendre que “no beneficia a ningú”. Però la postura del primer edil de Manacor no acaba aquí. Segons ha reconegut el mateix Oliver, Més+Esquerra està disposat a posar damunt la taula que l’Ajuntament de Manacor decideixi abandonar la FEMP. El plantejament de ben segur crearà diferències de criteri entre els diferents grups que formen l’actual equip de govern, però obtindrà el suport de la majoria dels grups que formen l’oposició.

Per cert, en aquesta mateixa línia s’ha pronunciat aquest mateix dilluns El Pi (Proposta per les Illes). La formació regionalista debatrà aquest dimarts en assemblea si els batles d’aquesta formació política també decideixen deixar de pertànyer a l’entitat municipalista d’àmbit estatal. Segons el president de la formació, Antoni Amengual “no és presentable que ara vulguin disposar dels doblers dels ajuntaments per fer el que els hi doni la gana i més ara que estem a les portes d’una crisi econòmica i la nostra gent els necessitarà.”

Maria Pons, batlessa de Santanyí: “El que ha quedat demostrat és que la FEMP vol els doblers dels ajuntaments a qualsevol preu”

Maria Pons (Batlessa de Santanyí): "El que ha quedat demostrat és que la FEMP vol els doblers dels ajuntaments a qualsevol preu"

Maria Pons, batlessa de Santanyí.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, també s’ha pronunciat molt critica amb l’acord que permetrà que el Ministeri d’Hisenda podrà utilitzar els doblers que fins avui no se’ls ha permès disposar als ajuntaments. Al seu judici, “allò que ha quedat demostrat és que la FEMP vol els doblers dels ajuntaments a qualsevol preu”. Pons recorda que divendres passat la FELIB va remetre a la FEMP quina era la postura en aquest sentit dels ajuntaments de Balears: “No l’han tinguda en compte per a res. Ni tan sols el nostre punt de vist ha quedat reflectit en el document que han aprovat aquest dilluns”.

La batlessa de Santanyí considera que “els doblers dels ajuntaments pertanyen als ciutadans. Tots els ajuntaments hem fet molts esforços per a poder disposar d’aquests doblers en el banc. Crec que s’han equivocat amb la decisió de modificar la regla de despesa”. Al seu judici, “el millor hauria estat que s’autoritzés al fet que cada ajuntament decidís la manera en què volia invertir aquests recursos. No ha de ser el govern de l’estat qui decideixi la forma en què podem gastar aquests doblers que ens pertany. Ara cal esperar que ens remetin el document aprovat per la FEMP, però el que sembla clar és que els municipis no estem disposats a subscriure aquests acords a qualsevol preu”.

“Els doblers dels ajuntaments pertanyen als ciutadans”

Són tendència