Connect with us

Comunitat

Els supermercats de Balears a penes controlen els aforaments màxims permesos, segons l’OCU

Els supermercats de Balears a penes controlen els aforaments màxims permesos, segons l'OCU

També són els que menys dispensadors de gel hidroalcohòlic disposen i només un terç d’ells disposen de guants en l’entrada

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat les mesures higièniques imposades en els supermercats pel coronavirus i alerta que només un 13% dels supermercats de Balears controla l’aforament, la qual cosa situa a l’arxipèlag com el territori on es realitzen menys controls d’ocupació dels locals.

L’OCU ha estudiat, des de poc abans que finalitzés l’estat d’alarma, les mesures sanitàries implantades en més de 1.000 establiments de diferents cadenes de supermercats arreu de l’estat, i ha conclòs que, en general, s’ha de millorar la disposició de gels desinfectants a l’interior dels locals.

L’organització ha comprovat que només un terç de supermercats de les Illes disposen de guants en l’entrada, mentre que aquesta mesura de prevenció de contagis de la COVID-19 es compleix en el 66% d’establiments repartits en el conjunt de l’estat.

A més, l’estudi mostra que les botigues de les illes són les que menys dispensadors de gel hidroalcohòlic tenen a la disposició dels seus clients en l’entrada. També fluixegen a l’hora de fer guardar entre els seus clients els distanciaments físics recomanats.

També fluixegen a l’hora de fer guardar entre els seus clients els distanciaments físics recomanats

Són tendència