Connect with us

Oci i Cultura

Exposició de fotografia de Jaume Clapés a ‘Món de Llibres’

Moments retratats amb precisió de cirurgià que ens conviden a fer volar lliurement la nostra imaginació

Coincidint amb aquests dies de xafogor i calorota, en Jaume Clapés ha inaugurat una exposició de fotografies a la llibreria “Món de Llibres” de Manacor, i, com ja és norma de la casa, s’ha fet sense rebombori mediàtic ni celebracions com les que estem acostumats per aquests paranys de la Vila.

Les imatges penjades a les parets de la llibreria, s’integren perfectament amb l’estètica i el tarannà seriós i alhora creatiu de l’espai del carrer Major que s’ha convertit en un dels centres culturals més reeixits i visitats de la ciutat.

Fotografies i llibres semblen un matrimoni ben avingut, com una parella de fet que no necessita papers ni contractes per escrit.

El confinament mitjançant les ombres difuses dels homenets que braços enlaire semblen esporuguits davant un enemic invisible però ben present.

Clapés, tal volta sense cercar-ho, és un cronista del nostre entorn, de la realitat quotidiana que l’enrevolta i ens brinda la possibilitat d’observar el que és aparentment familiar d’una forma molt personal, bé sia a través de la imatge de l’home que a Portocolom, estira amb dos ditets el botet per anar a barquejar, imatge que representa un món gairebé idíl·lic, retratat amb precisió de cirurgià que ens convida a fer volar lliurement la nostra imaginació, com també la contribució microbiana del confinament mitjançant les ombres difuses dels homenets que braços enlaire semblen esporuguits davant un enemic invisible però ben present.

Bales d’ordi amb colors de fons primaverals.

Botelles i tassons hexagonals que traspuen llums interiors de la llar familiar, ceps, bales d’ordi amb colors de fons primaverals, flors i el mar… ai, sempre el mar! quan un no té res, metafòricament parlant, posseir un tros del Mediterrani és molt, et pots passar hores i hores contemplant-ho, mai és igual i a n’això pareix que el fotògraf ho sap i s’ho fa seu.

Fotografies i llibres semblen un matrimoni ben avingut, com una parella de fet que no necessita papers ni contractes per escrit

Botelles i tassons hexagonals que traspuen llums interiors de la llar familiar

Botelles i tassons hexagonals que traspuen llums interiors de la llar familiar.

Mitjançant el recull de fotografies exposades, podem veure l’evolució constant del treball d’en Jaume Clapés, atret per temes molt diversos i suggestius, la qual cosa fa que tant pel seu estil com per la temàtica valgui la pena fer un tomb per ‘Món de Llibres’.

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de Manacor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència