Connect with us

Actualitat

Sanció d’11.000 euros a Melchor Mascaró per incompliments en la recollida de residus de Felanitx

Felanitx imposa una sanció d'11.000 euros a Melchor Mascaró per incompliments en el servei de la recollida de residus

L’empresa adjudicatària va estar 4 dies sense retirar les escombraries dels carrers coincidint amb les últimes festes de Nadal

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Felanitx ha tramitat aquest mes de juliol un expedient sancionador contra l’empresa Melchor Mascaró SA, adjudicatària del servei de recollida de residus al municipi, per incompliments en el servei. Els fets es remunten al passat mes de desembre de 2019, coincidint amb les darreres festes de Nadal. L’empresa va estar 4 dies sense prestar el corresponent servei de recollida. Un cop constatats aquests fets, l’àrea que gestiona Lluís Miquel Mestre, va decidir obrir expedient sancionador contra l’adjudicatària per l’incompliment. La sanció fixada és d’11.000 euros.

Malgrat que les deficiències pertanyen a fets ocorreguts l’any passat, l’actual situació de crisi sanitària i principalment l’estat d’alarma decretat el mes de març, ha demorat administrativament fins ara la tramitació d’aquesta sanció que s’ha fet efectiva aquest mes de juliol.

Precisament, aquest expedient coincideix en uns dies on segueixen produint-se queixes veïnals a les xarxes, per les deficiències en el mateix servei. El regidor de Medi Ambient, Miquel Lluís Mestre, ha manifestat ser coneixedor de la situació que per desgràcia s’està donant en aquest sentit. Justifica que aquest fet ve donat per les condicions en què va ser adjudicat el servei en el seu dia, i que ell mateix reconeix “està molt per davall de la demanda existent i de les necessitats reals”. Aquest és el principal motiu pel qual vénen donant-se situacions on alguns dels contenidors repartits pel municipi romanen completament atiborrats de bosses de residus, durant dies, pendent de ser retirats. Mestre assenyala que “aquest tipus de situacions es donen perquè en molts punts del municipi el servei de recollida es presta un sol dia a la setmana”. S’han incrementat el nombre de contenidors en les vies públiques “però aquesta mesura difícilment permetrà corregir la situació”, reconeix el regidor.

El responsable polític confia que amb el nou plec de condicions del servei de recollida que confia sigui aprovat l’any que ve “aquesta situació quedi degudament atesa”. També ha manifestat que amb la posada en marxa del servei de recollida selectiva ‘porta a porta’, que el consistori de Felanitx vol implantar també a partir del 2021, la situació millori notablement i la presència dels contenidors a la via pública puguin anar desapareixent progressivament.

Són tendència