Connect with us

Actualitat

El ple del Consell aprova la nova taxa de Residus sòlids urbans que passa de 126 a 111,20 €

Més + Esquerra promet més control de les concessions de neteja, platges i enllumenat públic

“Unes tarifes més baixes donen en aquest moment marge als ajuntaments per poder oferir el millor servei de recollida”, segons la consellera Aurora Ribot

Després de l’aprovació inicial que es va produir el Ple de febrer i més tard del previst a causa de la suspensió dels terminis administratius que es va produir amb l’estat d’alarma, aquest dijous el ple del Consell de Mallorca ha aprovat definitivament les noves tarifes de RSU amb una davallada de la de Residus sòlids urbans que passa de 126 a 111,20 €.

“L’aprovació d’aquesta tarifa era prioritària, hem d’oferir el millor servei possible però també amb els preus ajustats al cost de tractament. Aquesta tarifa la paguen bàsicament els Ajuntaments per tona quan duen a les instal·lacions de la concessionària la recollida de rebuig. Amb la crisi de la COVID-19 s’ha fet encara més necessària, unes tarifes més baixes donen en aquest moment marge als ajuntaments per poder, ells també, oferir el millor servei de recollida” ha declarat la vicepresidenta i consellera executiva de sostenibilitat i medi ambient, Aurora Ribot.

Aquesta aprovació inclou també les noves tarifes pel tractament de llots i de DOA –deixalles d’origen animal-. Pel que respecta al primer cas, la nova tarifa serà de 88,23 euros/tona, un 3,67% menys del que hauran de pagar els productors de llots. En el cas de la DOA la nova tarifa serà de 35,73 euros per tona.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència