Connect with us
Una tecnologia de sensors permetrà mantenir un control en temps real de l’ocupació de les platges de Balears Una tecnologia de sensors permetrà mantenir un control en temps real de l’ocupació de les platges de Balears

Comunitat

Una tecnologia de sensors permetrà conèixer en temps real l’ocupació de les platges de Balears

El sistema, presentat aquest dijous als ajuntaments, és capaç d’avaluar informàticament la densitat de persones en un espai determinat i la seva relació amb la capacitat recomanada

La Direcció General de Modernització i Administració Digital ha presentat aquest dijous a representants dels quatre consells insulars i dels municipis de les Illes Balears la tecnologia de sensors que permetrà mantenir un control minuciós i en temps real de l’ocupació de les platges, així com generar alertes en cas que el nombre d’usuaris superi la capacitat establerta.

S’han donat a conèixer els resultats del projecte pilot que s’ha duit a terme a la platja de Ciutat Jardí i que ha confirmat l’eficàcia d’aquest sistema, impulsat des de l’IBETEC amb suport de l’empresa Axión.

En aquestes instal·lacions, els ajuntaments instal·len els sensors, mentre que la infraestructura de comunicacions i els serveis web els proporciona la Comunitat Autònoma de manera gratuïta. Com a gran avantatge, destaca la capacitat dels sensors de funcionar sense cobertura d’Internet i sense connexió a la xarxa de corrent elèctric, ja que poden incorporar plaques solars que els fan plenament autònoms i molt adequats per a zones amb infraestructures limitades.

El sistema és capaç d’avaluar informàticament, dins el mateix dispositiu, la densitat de persones en un espai determinat i la seva relació amb la capacitat recomanada, i envia a l’administració competent l’estat d’ocupació de les platges a les quals s’ha aplicat aquesta tecnologia amb una freqüència d’entre un i dos minuts.

El canal de comunicació de la xarxa IOTIB (Internet of Things de les Illes Balears) emprada en aquest projecte només transmet les dades numèriques relatives a la densitat de l’element indicat, en aquest cas, persones. No es transmet cap imatge de l’espai analitzat ni se’n fa ús, la qual cosa garanteix la total privacitat de les persones que visiten la platja.

La informació es transmetrà per mitjà de la xarxa IOTIB a l’IBETEC, des del qual s’activaran alertes que donaran avís a les autoritats competents quan se superin les capacitats permeses o es produeixin concentracions excessives de persones. D’aquesta manera, es podran fer les intervencions oportunes a cada espai de manera àgil i efectiva per garantir la seguretat dels usuaris.

Segons els resultats de l’experiència pilot posada en marxa el passat 25 de juny amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, a Ciutat Jardí els percentatges d’ocupació no han superat en cap moment el 15 % i, per tant, s’ha garantit el distanciament social i la seguretat dels banyistes. Els pics d’ocupació s’han registrat els caps de setmana, al voltant de les 19.00 h dels dissabtes i de les 12.30 h dels diumenges.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència