Connect with us

Comunitat

L’escolarització baixa un 5,2% a Balears

Els pares i mares dels CEIP Ses Comes i Sa Torre diuen sentir-se "enganyats" per part de la Conselleria d'Educació

Amb 756 sol·licituds menys

La Conselleria d’Educació ha rebut 13.664 sol·licituds en el procés d’escolarització per al curs 2020-21, que són 756 menys que l’any passat, un descens de l’5,2%, que el conseller Martí March atribueix “a la crisi econòmica” per la pandèmia, a gent que no ha vingut a les Balears perquè falta feina, i a el descens de la natalitat.

“Reflecteix la crisi econòmica en què estem instal·lats”, ha dit el conseller sobre el fet que hi hagi hagut “menys sol·licituds que mai”, en una roda de premsa en què ha recordat que Balears era l’única comunitat que augmentava la seva població escolar “de manera important” en els últims cursos.

Ha assegurat que el pròxim curs Balears viurà “un canvi de situació”, ja que “segurament l’onada de setembre de nouvinguts no existirà”, tot i que caldrà esperar a setembre per comprovar-ho.

Educació ho atribueix a gent que no ha vingut a les Illes perquè falta feina, i a el descens de la natalitat

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha precisat que tot i que el curs passat també hi va haver una baixada en el procés d’escolarització de 150 alumnes respecte a l’anterior, al setembre es va veure “àmpliament compensada” pels nouvinguts, al voltant de 2.500.

Ha precisat que Balears té uns 170.000 alumnes d’ensenyaments no superiors i ha registrat anualment un increment de prop de l’1,5% en els últims anys.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència