Connect with us

Comunitat

Salut confirma que els últims dies s’han detectat 9 brots nous a Balears

Sanitat notifica un repunt dels contagis arreu de l'Estat

Sumen 68 casos positius, 49 es troben asimptomàtics (24 han estat traslladats a dispositius sanitaris) mentre que 19 han manifestat símptomes (i d’aquests, 5 han requerit hospitalització)

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 9 brots nous a les Illes. Dels 68 casos positius detectats, 49 es troben asimptomàtics (24 han estat traslladats a dispositius sanitaris per garantir un aïllament correcte) mentre que 19 han manifestat símptomes (i d’aquests, 5 han requerit hospitalització).

Els brots són els següents:

  • Un brot d’àmbit mixt (domiciliari/laboral) a Mallorca que afecta 5 persones (4 asimptomàtics i 1 amb símptomes). Hi ha altres 4 persones en seguiment perquè són contactes estrets.
  • Un brot d’àmbit familiar a Mallorca que afecta 17 persones (15 asimptomàtics i 2 amb símptomes). Una altra persona està en vigilància.
  •  Un brot d’àmbit domiciliari a Mallorca, que afecta 10 persones (7 sense símptomes i 3 amb símptomes, tots 3 hospitalitzats). Una persona en seguiment.
  • Un brot d’àmbit domiciliari a Mallorca amb 5 afectats (4 asimptomàtics i 1 amb símptomes hospitalitzat). Hi ha altres 3 persones en seguiment.
  • Un brot social a Menorca amb 5 afectats (3 asimptomàtics i 2 amb símptomes). Altres 13 persones es troben en vigilància.
  • Un brot d’àmbit mixt (familiar/social) a Eivissa amb 6 positius (3 asimptomàtics i 3 amb símptomes). Altres 12 persones es troben en seguiment.
  •  Un brot familiar a Mallorca amb 5 afectats (4 sense símptomes i 1 amb símptomes).
  • Un brot d’àmbit mixt (familiar/social) a Mallorca amb 12 casos positius (7 sense símptomes i 5 amb símptomes, 1 dels quals hospitalitzat). 21 contactes en seguiment.
  • Un brot familiar a Mallorca, amb 3 afectats (2 sense símptomes i 1 amb símptomes). Altres 2 persones en seguiment.

Així mateix, detectats setmanes passades, queden 14 brots actius. Des de començament de maig, l’equip d’infermeres rastrejadores d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID ha identificat 30 brots a la comunitat, ha localitzat 181 casos positius i ha fet seguiment i proves a altres 273 persones identificades com a contactes estrets.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 306 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 52 casos en atenció hospitalària (7 a l’UCI) i 254 a primària. Entre aquests casos s’inclouen persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 47 persones hospitalitzades, 6 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 219 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència