Connect with us

Actualitat

Fins a 16 socorristes vigilaran les platges de Santanyí en temporada alta

L’Ajuntament de Santanyí ha invertit 150.000 euros només en el servei de vigilància

Per la temporada d’estiu de 2017 l’Ajuntament de Santanyí ha invertit per garantir la seguretat de tots els que visiten les seves platges, així com ha fet un esforç perquè siguin accessibles per a totes les persones que tinguin la mobilitat reduïda. Només el servei de vigilància de platges s’ha licitat per 150.000 euros, en el pla més ambiciós i complet que ha tingut mai el municipi de Santanyí. Aquest servei de vigilància de platges està vigent del 8 de maig fins al 30 d’octubre.

Així, fins a 16 socorristes vigilaran les platges en temporada alta, i en temporada baixa només es reduirà el nombre fins a 13. Hi haurà un cadira de vigilància a les platges de Cala Gran de Cala d’Or, a la de Cala Santanyí, a la de Cala Llombards i a la de sa Font de n’Alis – s’Amarador. També hi haurà una moto aquàtica que vetlarà per la vigilància de la zona. El servei de vigilància estarà actiu des de les 10:00 fins les 18:00, però en temporada alta s’allargarà fins les 19:30. A més, a totes aquestes platges, s’hi han instal·lat passarel·les per cadires de rodes per arribar a l’aigua per persones amb mobilitat reduïda, així com una zona d’ombra. Al Caló des Pou també s’hi ha instal·lat una passarel·la i una ombra.

L’empresa adjudicatària del servei, Emergències Setmil SL, a més de l’exigit per l’ajuntament, ha incorporat tota una sèrie de millores, com són: una embarcació pròpia per sumar a la vigilància de la costa, lliteres per motos aquàtiques per trasllats de ferits, un vehicle d’intervenció immediata, 4 caiacs rígids, així com equipament per rescat, senyalització de zones de roques o banderes de senyalització de grumers. Per conservar tot aquest material en les millors condicions possibles, l’ajuntament també ha posat casetes sobre la platja per garantir-ne la disponibilitat, en cas d’emergència.

 “L’Ajuntament ha fet un gran esforç per millorar les condicions de les nostres costes. Les platges són la carta de presentació per aquells que ens visiten”, ha declarat el batle, Llorenç Galmés

Segons explica el batle de Santanyí, Llorenç Galmés: “L’Ajuntament ha fet un gran esforç per millorar les condicions de les nostres costes. Les platges són la carta de presentació per aquells que ens visiten i també són de gran importància per als nostres residents. Per aquest equip de govern ha estat primordial augmenta els nivells de seguretat així com fer accessibles per a tothom les nostres aigües”. Però els consistori ha anat una passa més enllà, continua Galmés, “a més de totes aquestes millores, també s’ha augmentat el pressupost del servei de neteja de totes les platges, amb més personal i amb més equipaments. Tota inversió és poca per una de les fonts de riquesa més important de Santanyí, com és la nostra.”

Les platges de Cala Santanyí i Cala Gran de Cala d’Or estan catalogades com de risc mitjà, metre que la de Cala Llombards es considera de risc baix, i sa Font de n’Alis – s’Amarador de risc mitjà-baix.

Són tendència