Connect with us

Vist a les xarxes

Els aeroports són un colador de nous contagis

Els aeroports són un colador de nous contagis

6.361 nous casos positius des del divendres en el conjunt de l’estat

El Ministeri de Sanitat ha informat de 855 nous diagnosticats de la Covid-19 en les últimes 24 hores, enfront dels 922 del divendres. Així, la xifra oficial de contagiats des de l’inici de la pandèmia se situa en 278.782, que suposen 6.361 casos més en tres dies respecte als 272.421 notificats el divendres.

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha declarat aquest dilluns que encara no es pot parlar d’una segona onada de la pandèmia, encara que ha informat que l’estan estudiant, ja que el que s’està detectant aquestes últimes setmanes és “diferent” al que s’ha observat en els mesos anteriors. “No crec que estiguem en una segona onada però és difícil de valorar”, ha dit.

Simón ha informat que en les últimes dues setmanes s’han registrat a Espanya 195 casos positius de coronavirus procedents de 140 vols.

Per això, el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries ha comentat en roda de premsa que és millor que els ciutadans de Bèlgica, el govern dels quals els ha recomanat no visitar Espanya, no vinguin perquè és un “risc que ens lleven”.

De la mateixa manera s’ha pronunciat respecte a la quarantena de 14 dies que ha imposat Regne Unit a tots els seus ciutadans que hagin estat a qualsevol territori de l’estat. “Des del punt de vista sanitari aquestes decisions ens ajuden, i és un risc que ens lleven”, ha recalcat.

Són tendència