Connect with us

Actualitat

Ports IB i l’Ajuntament de Felanitx signen la cessió d’una de les cases de Sa Sínia de Portocolom

Ports IB i l'Ajuntament de Felanitx signen la cessió d'una de les cases de Sa Sínia de Portocolom

Serà destinada a biblioteca i usos culturals

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha presentat avui els usos dels immobles del port de Portocolom, ubicats en la zona portuària del Pla de sa Sínia, que ha recuperat Ports IB en extinguir-se les concessions per destinar-los a usos públics d’interès general o de dinamització econòmica.

Acompanyat del director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis; de la gerent de PortsIB, Cristina Barahona; del batle de l’Ajuntament de Felanitx, Jaume Monserrat, i el tinent de batle, Xisco Duarte, el conseller ha visitat l’immoble que es cedeix a l’Ajuntament de Felanitx. Cal recordar que ja es va acordar la cessió d’un altre dels edificis al Consell de Mallorca per a la ubicació del Museu Marítim.

El conseller ha destacat que la definició dels usos dels habitatges recuperats s’ha donat després d’un procés de debat i col·laboració amb l’Ajuntament de Felanitx, tot adaptant els usos a les necessitats dels municipi.

L’immoble cedit per Ports IB a l’Ajuntament de Felanitx és l’edifici que compta amb una millor catalogació al catàleg municipal, així com el que té una estructura més ben conservada per a què l’Ajuntament hi pugui instal·lar una biblioteca municipal i una sala d’actes.

Avui mateix s’ha formalitzat el conveni de cessió de l’immoble a l’ Ajuntament amb la signatura del conseller i el batle.

L’edifici es cedeix per un període de 20 anys, prorrogable successivament per dos períodes de 5 anys, fins un màxim de 10 anys més de cessió d’ús.

L’edifici es cedeix per un període de 20 anys, prorrogable successivament per dos períodes de 5 anys, fins un màxim de 10 anys més de cessió d’ús

L’Ajuntament de Felanitx ha de destinar els espais a l’ús de biblioteca municipal i sala d’actes culturals i socials, i són a càrrec seu totes les obres d’adaptació de l’edifici, tant de la adaptació de les façanes com de la volumetria exterior, distribució interior així com de qualsevol altre tipus (estructurals, estètiques, etc), les despeses de dotació de serveis, subministraments i equipament que siguin necessàries per a l’ús acordat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència