Connect with us

Actualitat

Son Servera posa en marxa el programa SUMA

Son Servera posa en marxa el programa SUMA

Té com a objectiu reactivar l’economia familiar del municipi després de la crisi de la Covid-19

31 veïnats i veïnades de Son Servera han començat aquest dilluns a realitzar diverses tasques municipals a través del programa SUMA. Un programa impulsat pel Departament de Serveis Socials que té com a objectiu reactivar l’economia familiar del municipi després de la crisi de la Covid-19, alhora que pretén també millorar la part més psicològica d’aquesta crisi entre les persones participants, fent que se sentin útils i sumant esforços d’ambdues bandes, tal com el seu nom indica.

Així, totes les persones participants realitzaran durant dos mesos tasques en diferents departaments de l’Ajuntament així com Medi Ambient, brigada, neteja, informàtica, batlia o l’arxiu municipal, entre altres, i rebran una prestació econòmica per aquestes. Una manera de tornar el que aporten els veïnats i les veïnades a l’Ajuntament, que d’aquesta manera respon a les necessitats de la ciutadania en moments de dificultats.

Tots les persones seleccionades tendran dues integradores socials a la seva disposició com a persones de referència que els donaran suport en la realització de tasques, així com també assessoraran els diferents departaments de l’Ajuntament. Esta previst que es puguin sumar més persones a aquest programa en els pròxims mesos, segons ha informat el Consistori.

El passat divendres, 24 de juliol, la batlessa, Natalia Troya, juntament amb la regidora de Serveis Socials, Marga Bonet, i les tècniques del Departament, varen presentar al centre de la gent gran de Cala Millor aquest programa.

El passat divendres, 24 de juliol, la batlessa, Natalia Troya, juntament amb la regidora de Serveis Socials, Marga Bonet, i les tècniques del Departament, varen presentar al centre de la gent gran de Cala Millor aquest programa. En aquesta reunió inicial es va agrair l’interès de la gent i es va reconèixer la difícil situació de moltes famílies del municipi, on moltes viuen del turisme, un dels sectors més afectats per aquesta crisi sanitària.

Aquest mateix dia també es va informar les persones participants de quines serien les seves funcions després de la repartició feta per les tècniques d’acord amb les seves aptituds i experiència, perquè avui ja poguessin iniciar amb èxit les seves tasques. L’Ajuntament ha destinat a la iniciativa gairebé 170.000 euros procedents del superàvit del 2019 que l’Estat permet destinar a ajudes i projectes socials.

Són tendència