Connect with us

Actualitat

La detenció de 5 persones permet esclarir el robatori de nombroses plaques solars a Felanitx i Santanyí

La detenció de 5 persones permet esclarir el robatori de nombroses plaques solars a Felanitx i Santanyí

El material recuperat està valorat en més de 50.000 euros

La Guàrdia Civil ha esclarit set robatoris comesos en els municipis de Santanyí i Felanitx, amb la detenció de quatre persones i la recuperació de nombrós material, incloses 47 plaques solars i material per a instal·lar-les.

Als detinguts se’ls considera presumptes autors de delictes contra el patrimoni i contra la salut pública, ha indicat l’institut armat en un comunicat.

L’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Manacor, va iniciar l’anomenada “Operació Plasol”en tenir constància des del març passat de diverses denúncies de robatoris en interior d’habitatges en zones rústiques, la majoria en construcció i principalment en el terme municipal de Santanyí.

En els robatoris, els autors sostreien plaques solars, acumuladors, carregadors, bateries i eines.

Després d’analitzar les denúncies es va comprovar que en tots ells s’havien utilitzat el mateix “modus operandi”.

Després de diverses vigilàncies per a localitzar als autors, els agents van localitzar el lloc on amagaven la major part dels objectes sostrets, per la qual cosa després de sol·licitar el corresponent manament judicial es va procedir a l’entrada i registre el dijous passat.

Com a resultat de l’operació s’han esclarit 7 robatoris i s’ha recuperat nombrós material d’instal·lacions fotovoltaiques, com 47 plaques solars, acumuladors i bateries, així com eines de construcció, tot això valorat en més de 50.000 euros.

A més, durant el transcurs del registre domiciliari, la Guàrdia Civil va trobar una plantació interior i va aconseguir confiscar 40 plantes de marihuana en estat de floració, així com 40 grams d’haixix i una petita quantitat de pastilles d’èxtasis, tot això preparat per a la seva venda.

Una vegada recuperat el material, la Guàrdia Civil està citant a les víctimes dels robatoris perquè acudeixin a dependències oficials de la Guàrdia Civil de Manacor per a reconèixer-ho.

Són tendència