Connect with us

Comunitat

PSIB, Podem i Més per Mallorca es neguen a modificar el projecte de llei de ‘toros a la balear’

Els tres partit s’han mostrat segurs de la solidesa jurídica de la proposició de llei

PSIB, Podem i MÉS per Mallorca han rebutjat aquest dilluns que es plantegin modificar cap aspecte essencial del projecte de llei de “toros a la balear” a pesar que el Ministeri de Cultura ha advertit que considera inconstitucionals la gran majoria dels seus articles.

“Substancialment la llei no canviarà”, ha assegurat el diputat de Podem Carlos Saura, per qui la proposició de llei que el Parlament aprovarà previsiblement a finals de juliol s’ajusta a les prescripcions constitucionals i als “marges” que el Tribunal Constitucional va deixar en anul·lar la llei catalana que prohibia les corregudes de toros.

“Volíem l’abolició de la tauromàquia, però això no ho podem fer, la qual cosa podem fer és evitar la mort de l’animal”, ha incidit Saura.

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha indicat que la prohibició que els toros siguin sacrificats com a part de l’espectacle taurí és “un element nuclear” de la llei que tramita el Parlament al que els partits proponents no van a renunciar, malgrat que sigui una de les principals objeccions del govern de l’Estat.

“Si hi ha dubte, que sigui el Constitucional el que ho resolgui”, ha manifestat Alcover, que s’ha mostrat segur de la solidesa jurídica de la proposició de llei.

Per part de MÉS per Menorca, el diputat Antoni Reus ha recalcat que la llei balear se cenyeix a l’exercici de les competències autonòmiques en les matèries de regulació d’activitats i de benestar animal.

Són tendència