Connect with us
Els peixos tornen a 'Sa Peixateria' d'Algaida Els peixos tornen a 'Sa Peixateria' d'Algaida

Oci i Cultura

Els peixos tornen a ‘Sa Peixateria’ d’Algaida

Coincidint amb la festivitat de Sant Jaume, aquest dissabte s’ha inaugurat oficialment la rehabilitació de l’espai de la Placeta i la reconversió de l’antic edifici municipal en un nou espai socicultural

Coincidint amb la festivitat de Sant Jaume, Algaida ha inaugurat oficialment la rehabilitació de l’espai de la Placeta per als vianants amb bancs i arbres per a l’esbarjo i, per una altra, la recuperació de l’antic edifici de ‘Sa Peixateria’, que fa cantonada en el mateix indret. La intervenció, que ha comptat amb el patrocini del Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca, ha consistit en l’eliminació de totes les barreres arquitectòniques i, en el cas de la peixateria, en convertir les dependències que s’usaven i s’havien usat com a magatzems i oficines en un espai especialment preparat per a dur-hi a terme mostres d’art.

La intervenció a la Placeta ha consistit en l’eliminació de totes les barreres arquitectòniques.

Sa Peixateria d'Algaida

El director de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Jaume Tomàs, la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Bel Busquets i la regidora de Cultura d’Algaida, Margalida Garcias.

El nou espai cultural compta amb una planta baixa on s’accedirà per la primera sala d’exposicions i espai de serveis (bany adaptat, elevador vertical i accés a l’escala que puja al primer pis. A aquesta planta pis es manté l’esquema de la planta baixa: una segona sala d’exposicions, la zona del bloc de serveis i un petit magatzem.

Els primers visitants, amb torns d’un màxim de 15 persones, han pogut visitar el nou edifici. Petit, però acollidor i ben aprofitat. Aquest nou espai se suma al Casal Pere Capellà i a la sala polivalent des Porrassar a Algaida i Can Lluís de Pina. Amb motiu de l’acte inaugural, els visitants han pogut gaudir de l’exposició “Peixos”, especialment creada per a l’obertura de l’Espai a càrrec dels artistes i de les artistes del municipi: Jaume Alòs, Víctor Andreu, Cati Bonet, Pepa Bonnín, Torres Canet, Margalida Capellà, Jaume Falconer, Catalina Fiol, Diana García, Guillem Josep Gelabert, Carme Hermoso, Rafel Llaneras, Dolors Martí, Ricard Martínez Pinyol, Vicenç Mateu, Antònia Puigserver, Tomeu Puigserver Bestard, Ma. Magdalena Puigserver Dantí, Lluc Queralt, Mandy Racine, Francesc Ramis, Pilar Salas, Sairy Sanna Ortiz, Núria Sastre, Manoli Simón, Teresa Simón, Antònia Torres, Magda Trobat i Jana Válkova.

Els peixos tornen a 'Sa Peixateria' d'Algaida

Amb motiu de l’acte inaugural, els visitants han pogut gaudir de l’exposició “Peixos”, especialment creada per a l’obertura de l’Espai a càrrec dels artistes i de les artistes del municipi.

La reforma de la Placeta i del nou edifici cultural ha comptat amb els parlaments de la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, qui ha fet un repàs al molts d’usos, principalment alimentaris, que va tenir la nova sala cultural anys enrera. També ha destacat que la reconversió de l’edifici neix de la Societat Civil, que va ser l’encarregada de fer la proposta de convertir aquest edifici, de titularitat municipal, en un centre d’ús sociocultural en el centre del poble. La vicepresidenta i consellera insular de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets (algaidina d’adopció), ha destacat la importància d’invertir en el patrimoni del poble, i més concretament en favor de la cultura. Jaume Tomàs, director de Cooperació Local, en el seu parlament, ha remarcat el fet que actuacions hagin estat duites a terme per part d’empreses locals.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència