Connect with us

Actualitat

Algues o residus fecals ?

Algues o residus fecals ?

Un vídeo divulgat en les xarxes, remou el debat entre els veïnats de Porto Cristo entorn dels episodis de filtracions d’aigües brutes a la platja

El que sembla segur és que la xarxa de clavegueram de Porto Cristo, en unes zones del nucli més que en unes altres, presenta seriosos problemes des de fa un temps a aquesta part. En tot just un mes s’han denunciat fins a dos episodis d’abocaments d’aigües residuals a la platja, que ha fet necessari prohibir banyar-se als usuaris a causa de la contaminació microbiana detectat per les analítiques sanitàries. El debat entorn de les filtracions d’aigües residuals ha tornat a sorgir novament en aquestes últimes hores, després que una veïnada de la zona hagi divulgat un vídeo en les xarxes socials, denunciant la presència de residus fecals en aigües de la zona del port. La captura que il·lustra aquesta notícia correspon al vídeo en qüestió que amb el pas de les hores presenta problemes de reproducció.

El fet ha provocat nombrosos comentaris i reaccions per part dels veïnats del nucli, els qui exigeixen als responsables polítics que es prenguin mesures urgents per a evitar que aquest tipus de situacions continuïn produint-se.

Altres usuaris acusen els qui divulguen faules en les xarxes sobre qüestions que no són certes. Hi ha opinions que desmenteixen que el que es pot veure en les imatges es tracti de residus fecals, si no més aviat d’una mena d’alga, existent majorment en la zona del Riuet, que sol proliferar amb l’escalfament de l’aigua i que es desprèn formant uns grumolls de color marró que semblen residus fecals. El mateix usuari, afegeix a continuació que la contaminació microbiana de la platja es produeix per l’arrossegament d’aigües fluvials, no de merda.

Són tendència