Connect with us

Societat

El pneumòleg que va advertir de la crisi del coronavirus anticipa ja la segona onada “en menys d’un mes”

Respon al nom de @donni_69 en Twitter, treballa en un hospital del sud de Madrid i ja va alertar al març d’una greu epidèmia

L’única cosa que es coneix d’ell és que respon al nom de @donni_69 en Twitter, treballa com a pneumòleg en un hospital del sud de Madrid i ja va alertar al març que s’acostava una greu epidèmia de coronavirus.

Fins avui no ha donat a conèixer el seu nom i cognoms, però la veritat és que darrere d’aquest pseudònim virtual s’amaga algú que sap del que parla. El 8 de març, quan en el conjunt de l’estat oficialment només hi havia uns pocs casos i encara no s’havia declarat l’estat d’alarma, ja es mostrava “tremendament preocupat” a les xarxes i instava a “suspendre totes les cirurgies programades i decidir no ingressar moltes patologies no tan greus” per a evitar el col·lapse dels hospitals.

També advertia, en el seu moment, que caldria prendre decisions complicades, com destriar “a quins pacients ventilar i als qui deixar morir perquè no hi haurà ventiladors ni llits d’UCI per a tots”. Tots els seus pronòstics van acabar complint-se tard o d’hora.

Ara @donni_69 torna a expressar en Twitter la seva preocupació pel repunt en les xifres i els nombrosos rebrots que s’estan produint en tot l’estat. Assegura que al seu hospital hi ha hagut “cinc nous positius” en les últimes 48 hores. Dos d’ells, compte, viatgers sud-americans que ja tenien febre durant el vol i encara així no van passar cap control en arribar a l’aeroport, en aquest cas concret es refereix a Barajas.

“Transmissió comunitària + mal seguiment de contactes + població imprudent = SEGONA ONA EN BREU”, ha publicat en el seu compte, augurant el repunt “en menys d’un mes”.

Són tendència