Connect with us

Societat

El pneumòleg que va advertir de la crisi del coronavirus anticipa ja la segona onada “en menys d’un mes”

Respon al nom de @donni_69 en Twitter, treballa en un hospital del sud de Madrid i ja va alertar al març d’una greu epidèmia

L’única cosa que es coneix d’ell és que respon al nom de @donni_69 en Twitter, treballa com a pneumòleg en un hospital del sud de Madrid i ja va alertar al març que s’acostava una greu epidèmia de coronavirus.

Fins avui no ha donat a conèixer el seu nom i cognoms, però la veritat és que darrere d’aquest pseudònim virtual s’amaga algú que sap del que parla. El 8 de març, quan en el conjunt de l’estat oficialment només hi havia uns pocs casos i encara no s’havia declarat l’estat d’alarma, ja es mostrava “tremendament preocupat” a les xarxes i instava a “suspendre totes les cirurgies programades i decidir no ingressar moltes patologies no tan greus” per a evitar el col·lapse dels hospitals.

També advertia, en el seu moment, que caldria prendre decisions complicades, com destriar “a quins pacients ventilar i als qui deixar morir perquè no hi haurà ventiladors ni llits d’UCI per a tots”. Tots els seus pronòstics van acabar complint-se tard o d’hora.

Ara @donni_69 torna a expressar en Twitter la seva preocupació pel repunt en les xifres i els nombrosos rebrots que s’estan produint en tot l’estat. Assegura que al seu hospital hi ha hagut “cinc nous positius” en les últimes 48 hores. Dos d’ells, compte, viatgers sud-americans que ja tenien febre durant el vol i encara així no van passar cap control en arribar a l’aeroport, en aquest cas concret es refereix a Barajas.

“Transmissió comunitària + mal seguiment de contactes + població imprudent = SEGONA ONA EN BREU”, ha publicat en el seu compte, augurant el repunt “en menys d’un mes”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència