Connect with us

Oci i Cultura

Es compleixen 10 anys de l’agermanament dels pobles d’Algaida i Ciudad Antigua, de Nicaragua

Es compleixen 10 anys de l'agermanament dels pobles d'Algaida i Ciudad Antigua, de Nicaragua

L’acte, celebrat al casal Pere Capellà, va comptar amb la participació, via telemàtica, del batle de la localitat centreamericana

El casal Pere Capellà va acollir l’acte de commemoració dels 10 anys de l’agermanament d’Algaida amb Ciudad Antigua (Nicaragua) . Organitzat pel Fons Mallorquí de Solidaritat i l’Ajuntament d’Algaida, a l’acte hi varen assistir el conseller de Drets Socials del Consell de Mallorca, Javier de Juan; la directora de Cooperació del Govern de les Illes Balears, Laura Celia; la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; la regidora de Cooperació, Margalida Puigserver; altres regidors del Consistori; la gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat, Catalina Socies i la tècnica, Antònia Rosselló.

Es compleixen 10 anys de l'agermanament dels pobles d'Algaida i Ciudad Antigua, de NicaraguaA banda de les intervencions dels participants, cal destacar que tot l’acte es va fer amb videoconferència amb el batle de Ciudad Antigua, Luis Arturo Mairena Orellana, qui va intervenir per agrair la tasca del Fons de Mallorquí de Solidaritat i de l’Ajuntament d’Algaida: “Gràcies als projectes que ens han finançat hem pogut fer moltes millores en infraestructures en el nostre municipi com ara en la xarxa d’aigua, carreteres i també en educació”, apuntà Mairena qui afegí que en aquests moments l’ajuda “té encara més valor, ja que són les úniques que rebem actualment”.

Per la seva banda, Maria Antònia Mulet, apuntà que “durant aquests 10 anys hem demostrat el compromís del Fons Mallorquí de Solidaritat i de l’Ajuntament d’Algaida amb aquest agermanament amb projectes concrets i visió municipalista i, precisament en aquests moments es fa més necessari que mai pensar allò de pensar local per actuar de manera global”.

A l’acte també hi va participar l’associació Algaida Solidària que col·labora també amb beques i Algaida Jove. Les dues associacions varen explicar les seves experiències amb diferents iniciatives i col·laboracions amb motiu de l’agermanament dels dos pobles.

Són tendència