Connect with us

Actualitat

La finca de Son Navata, a Felanitx, podria ser destinada a l’estudi i observació de les aus

La finca de Son Navata, a Felanitx, podria ser destinada a l'estudi i observació de les aus

Està considerada la tercera major zona humida de Mallorca

La conselleria de Medi Ambient i Territori, l’ajuntament de Felanitx i entitats ecologistes han mantingut, aquest dimecres, una reunió de feina de cara a la futura adequació d’un espai per a l’estudi i observació de les aus a la finca de Son Navata. Aquest projecte forma part de l’ampliació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) que ja ha superat la tramitació ambiental.

La finca de Son Navata fou adquirida l’any 2005 per l’Agència de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) amb l’objectiu, per una banda, de mantenir les dues basses que fan la funció de llacunes d’infiltració de les aigües de la depuradora del municipi i, per l’altra, delimitar l’espai de conservació de la zona humida, la tercera en importància de Mallorca.

Representants de la conselleria, del consistori i de les organitzacions ecologistes GOB, SEO Birdlife i WWF han visitat, aquest dimecres, la finca amb la intenció de començar a coordinar actuacions en benefici de la conservació de la zona, així com dels seus valors ambientals.

Durant l’hivern, les basses de Son Navata són la primera zona humida pel que fa a densitat d’ocells

Una de les principals actuacions del projecte seria la creació d’aguaits per als ornitòlegs. Es permetria, així, crear un espai per a l’observació de les aus que serviria per estudiar, de manera segura, les espècies que hi habiten. Cal destacar, en aquest sentit, que, durant l’hivern, les basses de Son Navata són la primera zona humida pel que fa a densitat d’ocells. La riquesa de la biodiversitat de l’àrea ha estat àmpliament documentada per les entitats ecologistes que han assistit a la visita.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència