Connect with us

Oci i Cultura

Felanitx decideix suspendre la major part d’actes centrals de les Festes de Sant Agustí 2020

No hi haurà berbenes, ni Cosso ni cap mena de celebració que faci crida a aglomeracions

L’Ajuntament de Felanitx ha decidit enguany suspendre el 95 per cent de les activitats que anualment se celebraven amb motiu de les festes de Sant Agustí. L’evolució de la pandèmia del coronavirus ha fet prendre aquesta decisió a l’equip de govern municipal. L’únic objectiu és evitar que hi hagi més contagis al municipi, ha explicat el Consistori.

Des del consistori han avançat que dia 21 d’agost, sí que s’inauguraran les diferents exposicions al centre cultural. Pel que fa al pregó es preveu que sigui emes a través de les xarxes. Amb motiu de la revetlla, dia 27 d’agost, si se celebraran les completes i el tradicional ball dels cavallets. L’endemà, dia 28 d’agost, dia de Sant Agustí, es repetirà el mateix procés, l’ofici a migdia amb el ball dels cavallets. No hi haurà berbenes, concert de la banda de música, festes de carrer, amollada de coets, ball popular, fira nocturna, festa infantil ni celebració del Cosso a la sortida de la missa del dia 28 d’agost. Per descomptat tampoc s’autoritzarà cap mena de festa alternativa a la via pública organitzada pels bars del poble.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha manifestat que el primer de tot volem evitar contagis, ja no basten les mascaretes perquè unes festes són pràcticament incontrolables, a més no volem crear expectatives a la ciutadania i haver de suspendre uns actes que avui poden ser viables i demà no»

La regidora de festes, Damiana Massutí ha manifestat que “és una decisió que no ens agrada però la salut dels ciutadans va per davant qualsevol celebració

Per la seva part, el regidor de Cultura, Xisco Duarte ha declarat que “hem de continuar fent costat a la Cultura, per això hem deixat alguns actes que es podran fer amb un aforament molt reduït, això hem de poder-la gaudir en les millors condicions i complint els paràmetres sanitaris”.

La suspensió de la major part d’actes centrals de les festes han provocat també la suspensió dels concerts ja programats amb les actuacions d’El Barrio, Los Inhumanos, Luis Piedrahita, Pablo López, Amaral, entre d’altres.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència